Kager

Tærte med hindbær og solbær

Få opskriften på en skøn, rustik tærte med fin balance mellem det søde og det syrlige.
af Marie Melchior og Helle Brønnum Carlsen. 29.05.2013 Foto: Betina Hastoft og Wichmann + Bendtsen Photography.
Sprød tærte med hindbær og solbær
6 personer

Ingredienser

  • 150 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 1 knivspids salt
  • 70 g sukker
  • 1 æg
  • 250 g hindbær
  • 250 g solbær
  • Ca. 2 spsk flormelis

Til servering

  • Cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis

Sådan laver du tærte med hindbær og solbær

  1. Rør smør og hvedemel sammen i en foodprocessor. Tilsæt salt, sukker og æg, og rør dejen hurtigt sammen. Lad dejen hvile tildækket 1 time i køleskabet.
  2. Tænd ovnen på 220º. Rul dejen ud til en firkant, der er ca. 2 cm tyk. Læg dejen over på en bageplade med bagepapir, og prik huller i den med en gaffel.
  3. Fordel hindbær og solbær oven på dejen, og drys med flormelis.
  4. Bag din tærte i ovnen i 5 minutter ved 220º, skru så varmen ned til 180º, og bag tærten i yderligere 20-25 minutter.
  5. Lad den færdigbagte tærte afkøle på en bagerist, og server med cremefraiche, letpisket flødeskum eller en kugle vaniljeis.

TIP: Du kan også bage din tærte med andre bær, fx stikkelsbær og jordbær. Drys evt. med lidt ekstra flormelis, hvis du holder af meget søde bær. Skal det gå hurtigt, kan du købe en færdig tærtedej.