Se også
Kager
Upside-down-ferskenkage med hindbær
Bag en skøn ferskenkage med frugten nederst og dejen ovenpå - vend den, når den har kølet af, og pynt med mandelflager, ferskner og hindbær. Få opskriften her!
Tekst og foto: Winnie Methmann.
14.06.2023
4 personer
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 200 g sukker
- 1 æg
- 1 dl sødmælk
- 150 g mel
- 1 tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. bagepulver
- 30 g smør
- 70 g brun farin
- 1 fersken
- 100 g hindbær
Pynt
- 50 g mandelflager
- 25-50 g hindbær
- 25-50 g ferskner
Sådan laver du upside-down-ferskenkage
- Tænd ovnen på 175 grader.
- Rør smør og sukker sammen i en skål. Tilsæt æg, der har stuetemperatur, og sødmælk.
- Hæld mel, vaniljesukker, salt og bagepulver i en anden skål, og rør det sammen. Vend det derefter i skålen med de våde ingredienser.
- Smelt smør i en gryde eller mikrobølgeovn, og smør en springform (Ø 20 cm).
- Hæld brun farin i springformen, og dæk bunden med det.
- Skær fersken i skiver, læg dem i formen, og afslut med hindbær.
- Hæld dejen over frugterne, så den er jævnt fordelt. Sæt kagen i ovnen, og bag den i 50-60 minutter, til den er gylden.
- Lad kagen køle af, og vend den forsigtigt ud af formen, så brun farin, ferskner og hindbær er øverst.
Pynt
- Rist mandelflagerne på en varm pande, og lad dem køle af.
- Skær fersken i skiver. Pynt kagen med ristede mandelflager, hindbær og fersken, og servér.