Se også
Konfekt
Amaretto-kugler med marcipan og hvid chokolade
Marcipankugler tilsat Amaretto, dyppet i hvid chokolade og rullet i mandelflager. Disse snehvide konfektstykker er både flotte og velsmagende – det bliver ikke mere indbydende til julebordet!
af Gitte Heidi Rasmussen.
15.09.2022
Foto: Columbus Leth.
20 stk
Marcipankugler
- 100 g hvid chokolade
- 200 g marcipan
- 25 ml Amaretto
Overtræk og pynt
- 125 g hvid chokolade
- 100 g mandelflager
Amaretto-kugler med marcipan
Marcipankugler
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør marcipan i den smeltede chokolade, til konsistensen er jævn. Smag til med Amaretto, og lad marcipanblandingen hvile på køl i ca. 1 time.
- Tag marcipanblandingen ud af køleskabet, og tril den til ca. 20 små kugler. Lad dem hvile i yderligere 1 time.
Overtræk og pynt
- Hak chokoladen, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 40° (brug et sukkertermometer).
- Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26-27°.
- Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 29-30°.
- Hæld mandelflagerne ud på en tallerken. Dyp marcipankuglerne i chokoladen, og rul dem herefter i mandelflagerne. Lad kuglerne køle helt af, så chokoladen størkner, og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.
Prøv også: Opskrift på fyldte chokolader med karamel