Konfekt

Amaretto-kugler med marcipan og hvid chokolade

Marcipankugler tilsat Amaretto, dyppet i hvid chokolade og rullet i mandelflager. Disse snehvide konfektstykker er både flotte og velsmagende – det bliver ikke mere indbydende til julebordet!
af Gitte Heidi Rasmussen. 15.09.2022 Foto: Columbus Leth.
Amaretto-kugler med marcipan, chokolade og mandelflager
20 stk

Marcipankugler

  • 100 g hvid chokolade
  • 200 g marcipan
  • 25 ml Amaretto

Overtræk og pynt

  • 125 g hvid chokolade
  • 100 g mandelflager

Amaretto-kugler med marcipan

Marcipankugler

  1. Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og rør marcipan i den smeltede chokolade, til konsistensen er jævn. Smag til med Amaretto, og lad marcipanblandingen hvile på køl i ca. 1 time.
  2. Tag marcipanblandingen ud af køleskabet, og tril den til ca. 20 små kugler. Lad dem hvile i yderligere 1 time.

Overtræk og pynt

  1. Hak chokoladen, og smelt ⅔ i en skål over vandbad, til temperaturen er ca. 40° (brug et sukkertermometer).
  2. Rør halvdelen af den smeltede chokolade sammen med den hakkede chokolade, så temperaturen når ned på 26-27°.
  3. Tilsæt resten af den smeltede chokolade under omrøring, til temperaturen når op på 29-30°.
  4. Hæld mandelflagerne ud på en tallerken. Dyp marcipankuglerne i chokoladen, og rul dem herefter i mandelflagerne. Lad kuglerne køle helt af, så chokoladen størkner, og opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet.

Prøv også: Opskrift på fyldte chokolader med karamel