Det kræver lidt tålmodighed og forsigtighed at lave flotte fyldte chokolader selv, men de er uden tvivl umagen værd - og så vil disse chokolader med garanti både imponere og glæde gæsterne!
Til fyldte chokolader med blød karamel skal du bruge:
21 stykker
- 1 chokoladeform med plads til 21 stykker chokolade
- 250 g mørk chokolade
- 1 dl dulce de leche
DIY: Undgå kemi - lav dit egen opvaskemiddel!
Sådan gør du:
- Puds formen med vat – så slipper chokoladen bedre og bliver mere blank. Hak chokoladen, og smelt 2/3 af den over vandbad. Sluk blusset, og rør resten af den hakkede chokolade i. HUSK AT CHOKOLADEN SKAL TEMPERERES FOR AT FÅ DET BEDSTE KNÆK OG FLOT BLANK OVERFLADE - SE HER HVORDAN MAN GØR
- Fyld chokoladeformen med smeltet chokolade. Bank formen let, så boblerne forsvinder.
- Vend formen om, så den har bunden i vejret, og lad den overskydende chokolade dryppe ned på et stykke bagepapir. Skrab også formen let. Lad chokoladen tørre i formen med bunden opad – det tager ca. 1 time, hvis du stiller formen køligt.
- Når chokoladen er stivnet, fylder du dulce de leche i en sprøjtepose og sprøjter den ned i chokoladeformen.
- Smelt den resterende chokolade i skålen, hvis den er blevet stiv, og hæld den i formen. Skrab den overskydende chokolade af, og lad chokoladen stivne ca. 1-2 timer.
- Vend forsigtigt de fyldte chokolader ud af formen. Læg dem på et fad, og servér.
Udnyt altanen selvom det er koldt udenfor - se her hvordan
Praktiske tips til dine fyldte chokolader:
- Vi har brugt en chokoladeform af plastik, men man kan også få dem af silikone, hvis du foretrækker det.
- I stedet for dulce de leche kan du bruge flydende saltkaramel eller lemoncurd for at få en frisk, syrlig smag. Du kan også komme en hel hasselnød ned i karamellen.
- Chokoladerne kan opbevares i en kagedåse eller glaskrukke. De skal ikke i køleskabet, for så bliver chokoladen grumset at se på.