Fyldte chokolader med blød karamel

Antal: 
21 stykker
Det skal du bruge: 
1 chokoladeform med plads til 21 stykker chokolade
250 g mørk chokolade
1 dl dulce de leche

Det kræver lidt tålmodighed og forsigtighed at lave flotte fyldte chokolader selv, men de er uden tvivl umagen værd - og så vil disse chokolader med garanti både imponere og glæde gæsterne!

fyldte chokolader med blød karamel 

1. Puds formen med vat – så slipper chokoladen bedre og bliver mere blank. Hak chokoladen, og smelt 2/3 af den over vandbad. Sluk blusset, og rør resten af den hakkede chokolade i. 

2. Fyld chokoladeformen med smeltet chokolade. Bank formen let, så boblerne forsvinder. Her finder du en guide til perfekt temperering af chokolade.

3. Vend formen om, så den har bunden i vejret, og lad den overskydende chokolade dryppe ned på et stykke bagepapir. Skrab også formen let. Lad chokoladen tørre i formen med bunden opad – det tager ca. 1 time, hvis du stiller formen køligt.

 
4. Når chokoladen er stivnet, fylder du dulce de leche i en sprøjtepose og sprøjter den ned i chokoladeformen.
 

5. Smelt den resterende chokolade i skålen, hvis den er blevet stiv, og hæld den i formen. Skrab den overskydende chokolade af, og lad chokoladen stivne ca. 1-2 timer.

6. Vend forsigtigt de fyldte chokolader ud af formen. Læg dem på et fad, og servér.

TIPS TIL FYLDTE CHOKOLADER 

  • Vi har brugt en chokoladeform af plastik, men man kan også få dem af silikone, hvis du foretrækker det.
  • I stedet for dulce de leche kan du bruge flydende saltkaramel eller lemoncurd for at få en frisk, syrlig smag. Du kan også komme en hel hasselnød ned i karamellen.
  • Chokoladerne kan opbevares i en kagedåse eller glaskrukke. De skal ikke i køleskabet, for så bliver chokoladen grumset at se på.