Konfekt

Marcipanbrød med appelsinsnickers

Lav små marcipanbrød med appelsinsnickers til julens konfektskål. Få opskriften på de delikate kager, når vi serverer en syrlig variation af den klassiske konfekt.
Opskrift og 6.11.2021 foto: Linn Grubbström.
Marcipanbrød med appelsinsnickers
40 personer

  • Ca. 125 g dadler uden sten
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 60 g peanuts
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 200 g marcipan
  • 100 g chokolade 70 %
  • Evt. topping: 50 g peanuts

Marcipan hører julen til og er en sikker smagsvinder, når det kommer til julens konfekt. Selvom vi nyder de klassiske marcipanbrød, har vi alligvel givet en opskriften et tvist af appelsin. Det giver lækkert og syrligt modspil til marcipanens sødme. Hovedindgrediensen er marcipan, og vil du gerne bevæge dig væk fra købeversionen, kan du prøve at lave din egen hjemmelavet marcipan. Få opskriften her!  

Sådan laver du marcipanbrød med appelsinsnickers:

  1. Skær dadlerne i mindre stykker. Blend til en fin masse sammen med peanutbutter. Hak 2/3 peanuts i mindre stykker. Bland de hakkede og hele peanuts med dadlerne.
  2. Riv skallen af appelsinen. Kom appelsinskal og 1 tsk. appelsinsaft i blandingen, og rør forsigtigt sammen.
  3. Del massen i 4 dele. Rul hver del til en aflang pølse, der er ca. 1½ cm i diameter. Læg dem på et fad, og stil dem i køleskabet i 1 time.
  4. Del marcipanen i 4 dele, og rul dem ud til aflange flade stykker på størrelse med daddelmassen.
  5. Pak daddelmassen ind i marcipan. Hak chokoladen fint, kom den i en skål, og smelt den over vandbad. Pensl chokolade på marcipanen. Hak evt. nogle ekstra peanuts, og rul pølserne i dem.
  6. Stil rullerne tilbage i køleskabet i 2 timer. Skær dem i 2 cm tykke skiver, og servér.
  7. Konfekten skal opbevares i køleskab.