Konfekt
Konfekt
Påskeæg med nougat og hvid chokolade
Glæd store og små med hjemmelavede påskeæg. Her får du opskriften på elegante chokoladeæg med marcipan og nougat.
af Cecilie Sofie Svensson
21.03.2018
Foto: Stine Christiansen.
Når påsken står for døren, skal der naturligvis laves påskeæg! Med denne nemme og lækre opskrift kan du sagtens selv rulle de små marcipanæg, der – som prikken over i’et – skal overtrækkes med skøn hvid chokolade.
Er du vild med påskeæg og søde sager, så se også vores 5 søde påskefristelser
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til påskeæg med nougat og hvid chokolade:
8 stk.
- 400 g marcipan
- ½ dl Kahlua
- 1 spsk. finthakkede kaffebønner
- 2 spsk. finthakkede svesker
- 150 g blød nougat
- 200 g hvid chokolade
- Spiselig farvet glimmer – vi har brugt metallic sølv og rosa
Prøv også: Nougatlagkage med knas
Sådan gør du:
- Ælt marcipanen med Kahlua, kaffebønner og svesker. Del marcipanen i 8 små portioner, og tryk hver klump flad. Læg 1 kugle nougat i midten, fold marcipanen ind over, og rul dem til æg.
- Lad æggene ligge på bordet og blive en smule tørre i overfladen, inden de skal overtrækkes med hvid chokolade.
- Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovnen, og dyp hvert æg i chokoladen – brug evt. en tandstikker eller et tyndt træspyd til at holde på ægget. Du kan også lade chokoladen sætte sig i fryseren og overtrække æggene 1 gang mere, hvis de skal have et tykt lag.
- Når chokoladen har sat sig, pensler du æggene med spiselig farvet glimmer. Servér eller opbevar æggene i en lufttæt beholder, indtil de skal nydes.
Læs også: Pynt op til påske med pasteller