Når påsken står for døren, skal der naturligvis laves påskeæg! Med denne nemme og lækre opskrift kan du sagtens selv rulle de små marcipanæg, der – som prikken over i’et – skal overtrækkes med skøn hvid chokolade.
Er du vild med påskeæg og søde sager, så se også vores 5 søde påskefristelser
Det skal du bruge til påskeæg med nougat og hvid chokolade:
8 stk.
- 400 g marcipan
- ½ dl Kahlua
- 1 spsk. finthakkede kaffebønner
- 2 spsk. finthakkede svesker
- 150 g blød nougat
- 200 g hvid chokolade
- Spiselig farvet glimmer – vi har brugt metallic sølv og rosa
Prøv også: Nougatlagkage med knas
Sådan gør du:
- Ælt marcipanen med Kahlua, kaffebønner og svesker. Del marcipanen i 8 små portioner, og tryk hver klump flad. Læg 1 kugle nougat i midten, fold marcipanen ind over, og rul dem til æg.
- Lad æggene ligge på bordet og blive en smule tørre i overfladen, inden de skal overtrækkes med hvid chokolade.
- Smelt chokoladen i vandbad eller i mikroovnen, og dyp hvert æg i chokoladen – brug evt. en tandstikker eller et tyndt træspyd til at holde på ægget. Du kan også lade chokoladen sætte sig i fryseren og overtrække æggene 1 gang mere, hvis de skal have et tykt lag.
- Når chokoladen har sat sig, pensler du æggene med spiselig farvet glimmer. Servér eller opbevar æggene i en lufttæt beholder, indtil de skal nydes.
Læs også: Pynt op til påske med pasteller