Konfekt

Torrone med pistacienødder

De her torrone er som velsmagende istapper, der smelter, lige så snart de rammer tungen. Få opskriften her!
af Gitte Heidi Rasmussen. 18.09.2022 Foto: Columbus Leth.
Torrone - Italiens svar på fransk nougat.
40 stk

Det skal du bruge

  • Lidt smagsneutral olie
  • ½ dl flormelis
  • ½ dl majsstivelse
  • 2½ dl vand
  • 600 g sukker
  • 120 g glukosesirup
  • 210 g flydende honning
  • 100 g æggehvider
  • 1 spsk. sukker
  • 400 g usaltede pistacienødder uden skal
  • 1 firkantet form, ca. 24 x 32 cm

Til servering

  • Lidt flormelis

Torrone med pistacienødder

Sådan gør du

  1. Beklæd formen med bagepapir. Pensl bagepapiret med lidt olie, og drys med en blanding af flormelis og majsstivelse.
  2. Kog langsomt vand, sukker og sirup op i en gryde, og lad det simre i 20-30 minutter, til blandingen har en temperatur på 132° (brug et sukkertermometer). Tilsæt honning, og varm langsomt blandingen op til 148°.
  3. Pisk imens æggehvider stive i en skål med en elpisker, og pisk herefter sukker i. Hæld den 148° varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker. Sukkerlagen må ikke ramme elpiskeren, da temperaturen falder. Vend pistacienødder i, og fordel blandingen i formen. Glat gerne overfladen med en olieret palet, og sæt formen i køleskabet i mindst 8 timer og gerne natten over.

Servering: Vend konfekten ud på et skærebræt drysset med flormelis, og skær konfekten ud i mindre stykker med en skarp kniv penslet med olie. Servér straks.