Se også
Konfekt
Torrone med pistacienødder
De her torrone er som velsmagende istapper, der smelter, lige så snart de rammer tungen. Få opskriften her!
af Gitte Heidi Rasmussen.
18.09.2022
Foto: Columbus Leth.
40 stk
Det skal du bruge
- Lidt smagsneutral olie
- ½ dl flormelis
- ½ dl majsstivelse
- 2½ dl vand
- 600 g sukker
- 120 g glukosesirup
- 210 g flydende honning
- 100 g æggehvider
- 1 spsk. sukker
- 400 g usaltede pistacienødder uden skal
- 1 firkantet form, ca. 24 x 32 cm
Til servering
- Lidt flormelis
Torrone med pistacienødder
Sådan gør du
- Beklæd formen med bagepapir. Pensl bagepapiret med lidt olie, og drys med en blanding af flormelis og majsstivelse.
- Kog langsomt vand, sukker og sirup op i en gryde, og lad det simre i 20-30 minutter, til blandingen har en temperatur på 132° (brug et sukkertermometer). Tilsæt honning, og varm langsomt blandingen op til 148°.
- Pisk imens æggehvider stive i en skål med en elpisker, og pisk herefter sukker i. Hæld den 148° varme sukkerlage i æggehviderne i en tynd stråle, mens du pisker. Sukkerlagen må ikke ramme elpiskeren, da temperaturen falder. Vend pistacienødder i, og fordel blandingen i formen. Glat gerne overfladen med en olieret palet, og sæt formen i køleskabet i mindst 8 timer og gerne natten over.
Servering: Vend konfekten ud på et skærebræt drysset med flormelis, og skær konfekten ud i mindre stykker med en skarp kniv penslet med olie. Servér straks.