Fisk og skaldyr

Nordisk forret med røget laks

Imponér dine gæster og lav en lækker, hurtig og nem forret med røget laks. Den nordiske forret pynter på bordet og smelter i munden.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth. 24.10.2020
Opskrift på forret med røget laks

Røget laks er et nemt og smagslækkert valg til din forret eller til tapasmenuen. De indlysende fordele er selvfølgelig, at røget laks ikke skal tilberedes, og næsten alle er vilde med den. Samtidig spiller den rigtig godt sammen med andre ingredienser. Her har vi parret den med med en velsmagende senneps-dild-dressing, som passer perfekt til laksen, og tilsat friskkværnet peber og friske krydderurter i form af smuk skovsyre. Du kan vælge at bruge andre friske krydderurter, men både smagsmæssigt og visuelt løfter skovsyren lakseforretten til nye højder. Lad den være starten på en dejlig middag, og anret den i små bidder, som gør det til en hyggelig oplevelse at spise sammen, uden nogen hast. Læs også: Røget laks på blomkålscreme

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Forret af røget laks med senneps-dild-dressing

Tid: 15 minutter. Antal: 24 stk.

Ingredienser til denne forret med røget laks:

Laksen:

  • 300 g røget laks i skiver
  • 1 pakke pumpernikkel (250 g)
  • 2 spsk. sennep
  • 3 spsk. muscovadosukker (eller brun farin)
  • 3 spsk. tørret dild
  • friskkværnet peber
  • frisk krydderurt, fx skovsyre

Prøv også: Vandbakkelser med røget laks

Sådan laver du lakseforretten:

  1. Senneps-dild-dressing: Rør sennep, sukker og dild sammen.
  2. Brug en lille rund udstikkerform til at lave 24 runde skiver pumpernikkel (eller skær brødet i 24 små firkantede stykker).
  3. Skær laksen i mindre stykker på ca. 3 x 1 cm.
  4. Servering: Fordel dressingen oven på brødet, og top med laks. Drys med peber og friske krydderurter.

PRØV OGSÅ: Varmrøget lakserillette med ristet rugbrød

Tip: Hvis du er i tidsnød eller synes, det er mere passende til forretten, kan du evt. bruge knækbrød til denne lille hapser i stedet for pumpernikkel. Dette gør retten endnu hurtigere og nemmere at lave, og knækbrøddet har en mere luftig, let og knasende fornemmelse.