Mad
Fisk og skaldyr
Salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme
Lav salte vandbakkelser til forret, og fyld dem med røget laks og cremet krydderurtecreme.
Af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth
13.01.2016
Klik og hop direkte til opskriften på vandbakkelser!Her er de vigtigste huskeregler, når du bager salte vandbakkelser og vandbakkelser generelt:Prøv også: Klassiske vandbakkelser med is og chokolade
Salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme
8-10 små
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Dej:
- 60 g smør
- 60 g hvedemel
- 1½ dl kogende vand
- 2 æg
- 1 tsk havsalt (røres i til sidst)
Krydderurtecreme:
- 200 g Philadelphia-flødeost
- 1 spsk dijonsennep
- 8 spsk fintklippet purløg
- Havsalt og friskkværnet peber
- 100 g røget laks, skåret i strimler
- Fint klippet purløg og friskkværnet peber.
Prøv også: En nem forret med fisk
Sådan laver du salte vandbakkelser med røget laks og krydderurtecreme:
- Dej: Smelt smørret, uden at det tager farve.
- Rør melet i til en jævn masse. Kom det kogende vand i lidt efter lidt, og pisk, til massen er samlet og jævn. Når dejen slipper grydens sider, ”ristes” den et par minutter, uden at den tager farve.
- Tag dejen fra varmen, og pisk æggene i 1 ad gangen.
- Sprøjt dejen ud i små toppe på størrelse med femkroner. Bag dem ved 210° i 8-10 minutter.
- Lad dem køle helt af.
- Gør sprøjteposen ren.
- Krydderurtecreme: Rør Philadelphia med sennep, purløg, salt og peber. Kom krydderurtecremen i sprøjteposen med en lille tylle, og læg den på køl, til den skal bruges.
- Lav et lille hul i toppen af hver vandbakkelse, som du sprøjter krydderurtecremen ind i. Læg et lille stykke laks på hver, og drys med purløg og peber.