Fisk og skaldyr

Rimmet kammusling med jordskok, æble og hasselnød

Det er ikke kun laksen forundt at blive rimmet. Kammuslingen får fantastisk smag og konsistens!
af Anita Klemensen, Foto: Anders Schønnemann 1.02.2010

Rimmet kammusling:
4 kammuslinger

Fjern musklen fra kammuslingen, og skær muslingen midt over. Drys de 2 skæreflader med salt og sukker og lad kammuslingerne stå på køl i 4-5 timer.

Jordskokpuré:
200 g jordskokker sødmælk
1 spsk. smør eller olivenolie
Salt og peber
Citronsaft

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Skræl jordskokkerne og kog dem møre i så meget mælk, at det dækker. Dræn de kogte jordskokker, men gem lidt af kogevæden. Blend jordskokkerne med smør eller olivenolie og evt. lidt af kogevæden alt efter konsistensen. Smag til med salt, hvid peber og evt. et par dråber citronsaft.

Sprøde skiver af jordskok og æble:
2 jordskokker
1 æble

Vask jordskokker og æbler godt. Fjern kernehuset fra æblet. Skær begge dele i helt tynde skiver med et mandolinjern og læg dem i iskoldt vand. Jordskokkerne har godt af at ligge i vandet i en lille halv time, hvorimod æblet kun skal ligge i 5 minutter.

Hasselnød:
10 hasselnødder

Rist nødderne i ovnen ved 140°, til de er let ristede (ca. 6-8 minutter). Halver de 8 nødder og gem de 2.

Endvidere:
Evt. lidt hasselnøddeolie
Lidt frisk kørvel

Anret jordskokpuré, 2 halve kammuslinger og 4 halve nødder på hver tallerken og riv de sidste 2 hasselnødder over. Dryp evt. med lidt hasselnøddeolie og pynt med kørvel, de sprøde skiver jordskok og æble.

Prøv også:
Vinterkål i æblevinaigrette, rå beder og æble
Lun æblekompot og vaniljeis rørt med sprød sable