Grønt

6 tærte-opskrifter: En hyldest til tærten!

Fyld tærten med frugter, kød, fisk eller grønt. Få seks opskrifter, som med garanti kommer til at rangere højt på familiens top-ti liste over madfavoritter.
af Louisa Lorang og Susanne Palmqvist 26.08.2014

Tærte er en spise, som alle holder af. Server den til frokost, til aftensmad med en god salat til eller med lækre bær og frugter som et sødt indslag i løbet af dagen. Tærten kan bruges på utalige måder - også til madpakke, forret eller som haps til en lækker aperitif.

Prøv også opskriften: Ekstra sunde fiskefrikadeller

Prøv den skønne squashtærte med ricotta og rucolasalat med tomat, som du finder opskriften på herunder, og find flere opskrifter i galleriet forneden.

Squashtærte med ricotta

Tid: 30 minutter.
Ovntid: Ca. 25 minutter.
Antal personer: 2

2 plader butterdej
En aflang eller rund tærteform
Lidt smør til forme

Fyld:
2 squash
Olie til stegning
1 løg
3 fed hvidløg
5 kviste timian
1 æg
200 g ricottaost
½ dl mælk
Salt og friskkværnet peber
50 g friskrevet parmesan

Rucolasalat med tomat:
100 g rucola
200 g små tomater
2 spsk ekstrajomfruolivenolie
1 spsk hvidvinseddike
Salt og friskkværnet peber

Læs også: Smagfuld lasagne med søde kartofler

Fremgangsmåde:

1. Tænd ovnen på 180°.

2. Rul de 2 butterdejsplader sammen til ét stort stykke, og læg dejen i en smurt tærteform. Dejen skal dække formens bund og indvendige kanter. Prik dejen med en gaffel, og sæt den i køleskabet, mens du laver fyldet.

3. Fyld: Skyl squashene, og skær dem i tykke skiver. Varm lidt olie op på en pande, og steg skiverne et par minutter på hver side, til de er let brune. Læg dem over på en tallerken.

4. Pil løget, og skær det i tynde både. Pil hvidløgene, og skær dem i tynde skiver. Pluk bladene af timiankvistene. Steg løg, hvidløg og timian i lidt olie på en pande, til løgene er bløde og let gennemsigtige. Fordel de stegte squashskiver og løgblandingen på butterdejsbunden.

5. Pisk æg, ricotta, mælk, salt og peber sammen, og hæld det over grøntsagerne. Drys med parmesan, og bag tærten i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden.

6. Rucolasalat: Skyl og tør rucolaen grundigt. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Bland rucola og tomater i en skål. Pisk olie og eddike sammen, krydr med salt og peber, og dryp dressingen over rucolaen. Server salaten til den nybagte squashtærte.

Læs også: Morgenmad: 10 sikre vindere