
Bagte squash med bøgehatte og krydderurter - det skal du bruge:
Opskriften er til 2 personer
200 g blandede svampe, fx bøgehatte, kantareller, markchampignoner
1 lille løg
1 fed hvidløg
1 tsk smør
2 spsk hvidvin
½ dl piskefløde
salt og peber
frisk timian
1 squash
olie
50 g revet ost
timian el. persille
Bagte squash - sådan gør du:
Rens svampene, og skær dem evt. i mindre stykker. Pil løg og hvidløg, og skær dem i små terninger. Steg løgene i smør i en gryde, uden at de tager farve. Tilsæt vin og fløde, og lad det koge lidt ind. Tilsæt svampene, og smag til med salt, peber og timian. Tænd ovnen på 200°. Skyl squashen, halver den på langs, og rids i skærefladen. Pensl med olie, og drys med salt. Fordel svampeblandingen på squashen, og drys med ost. Bag squashene i et ovnfast fad 15-20 min., indtil osten er gylden. Pynt med frisk timian eller persille.
De bagte squash er gode som tilbehør til kødretter eller som en let frokost.
Tip! De fleste svampe kommer mest til deres ret, hvis du bare steger dem hurtigt på panden i lidt smør eller olie. På den måde bevarer du bedst den milde smag.