Grønt

Cremet broccolisuppe med krabbe

En cremet broccolisuppe med krabbe, som både kan serveres som hovedret i hverdagen og som forret til fest.
af Mikkel Karstad / foto: Anders Schønnemann 10.01.2017
Opskrift på cremet broccoli-suppe / broccolisuppe

Der er mange måder at lave broccolisuppe, men hvis du vil have en cremet version med masser af smag og krabbekød, der smelter på tungen, så er den her opskrift til dig. Du kan både lave den simple version, som består af broccolisuppe med krabbe, men du kan også tilføje grønne jordbær, saltede rapsblomster og ristet boghvede, og få en mere festlig version.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Smag også: Broccolisuppe med croutoner og ristede mandler

Opskrift på cremet broccolisuppe med krabbe og ristet boghvede

4 personer

Det skal du bruge til cremet broccolisuppe:

  • 4 store krabbekløer
  • 1 usprøjtet citron
  • salt og friskværnet peber
  • 1 broccoli
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • ¼ frisk rød chili uden kerner
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ liter vand
  • 4 grønne jordbær (Til den festlige version)
  • 1 spsk. saltede rapsblomster (Til den festlige version)
  • 2 spsk. ristet boghvede (Til den festlige version)

Saltede rapsblomster:

  • 20 usprøjtede rapsblomster
  • 1 kg salt
  • 1 sylteglas

Ristet boghvede:

  • 4 spsk. boghvede
  • 2 spsk. majsolie
  • havsalt

Smag også: Broccolisalat med spelt

Sådan laver du cremet broccolisuppe:

  1. Sæt krabbekløer over varmen i en gryde, dæk dem med vand, og tilsæt lidt salt og ½ citron.
  2. Kog kløerne op, og skum dem af for hvidt skum. Skru ned for varmen, når vandet koger, og lad kløerne koge i 5-7 minutter, sluk herefter for varmen, og lad kløerne trække færdig i den varme kogelage i ca. 15 minutter.
  3. Når kløerne er afkølet, bankes de med en hammer, kødet tages ud med en gaffel og lægges i en skål. Krydr med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  4. Del broccolien i mindre stykker, og skyl dem i koldt vand. Det hele kan bruges, også stokken.
  5. Pil skalotteløg og hvidløg, hak det groft, og hæld det op i en gryde sammen med chili og lidt olie, lad det hele sautere let i et par minutter, uden at det tager farve.
  6. Tilsæt broccoli, krydr med salt og peber, og sautér i yderligere 1 minut.
  7. Tilsæt herefter kogende vand, og lad det koge ca. 5 minutter, indtil broccolien er helt mør. Det er vigtigt, at suppen koger så kort tid som muligt, så den stadig har sin flotte grønne farve, og broccolien ikke begynder at få den lidt 'fesne' kålduft.
  8. Hæld det hele op i en blender, og blend til en glat suppe, smag evt. til med ekstra salt og peber.
  9. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den forsigtigt igennem, så den er klar til servering.
  10. Hæld suppen i 4 dybe tallerkener, og fordel krabbekødet i tallerkenerne, drys med tynde skiver af grønne jordbær, saltede rapsblomster og ristet boghvede. Servér med det samme med godt brød til.
  11. Saltede rapsblomster: Skyl rapsblomsterne forsigtigt igennem, dryp dem grundigt af, og læg dem herefter op i sylteglasset. Overhæld dem med groft salt, og lad dem stå i ca. 14 dage, inden de tages i brug. Rapsblomsterne kan stå i ca. 4-5 måneder, bare de er dækket med salt.
  12. Ristet boghvede: Bring en gryde med vand i kog, hæld boghveden op i, og kog den i 30 sekunder. Tag herefter boghveden op, og lad den dryppe grundigt af på et stykke køkkenrulle, til grynene er godt tørre. Varm en pande op, hæld olie og boghvede på, og rist dem i 1-2 minutter på panden, indtil de begynder at poppe og bliver gyldne. Tag boghveden af panden, og krydr med havsalt.

Prøv også: Ærtesuppe med lime og timian

Se flere lækre retter med broccoli her ...