Grønt

Frisk og krydret hvidkåls-kimchi

Gå på opdagelse i hvidkålens alsidigheder, og prøv denne opskrift på en lækker Kimchi, du kan bruge i mange forskellige retter.
af Mikkel Karstad. Redigeret til web / FOTO: Anders Schønnemann 2.12.2020
Hvidkaal-Kimichi

Hvordan kan man bruge Kimchi?

Kimchi har en stor variation af anvendelsesmuligheder. Den kan bruges i supper for at give suppen et asiatisk præg, som tilbehør til ris og nudelretter, i en wokblanding eller i rispapirruller. Den kan også bruges i burgere eller sandwich, hvor man tænker, at der er behov for et frisk spark af krydderier.

Ideelt set skal kimchien trække fire til syv dage ved 18-20°. Ved varmere temperatur går det hurtigere, ved koldere temperatur langsommere.

PRØV OGSÅ: Fyldte HVidkåls-dolmere

OPSKRIFT PÅ HVIDKÅLS- KIMCHI

4 personer

Ingredienser

  • 50 g hvidløg
  • 50 g frisk ingefær
  • 30 g stærk chilipulver
  • 1 dl æblemost
  • ¼ dl fiskesauce
  • 1,5 kg hvidkål
  • 200 g kinaradise
  • 40 g salt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

SÅDAN GØR DU:

  1. Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern.
  2. Bland hvidløg, ingefær, chilipulver, æblemost og fiskesauce godt sammen i en skål.
  3. Fjern og kassér de yderste blade af hvidkålen, skær resten i grove tern, og læg dem i en skål.
  4. Skræl kinaradiser grundigt, skær toppen af, skær dem i helt tynde skiver, og læg dem ned til kålen.
  5. Massér salt og hvidløgsblandingen godt sammen med kål og kinaradiser i 5-10 minutter i en skål, til kålblandingen afgiver væske og falder lidt sammen.
  6. Læg kålblandingen i et patentglas sammen med den udvundne saft fra skålen, der nu udgør saltlagen.
  7. Pres det hele godt ned i glasset med hænderne, så kålblandingen er godt dækket af saltlagen.
  8. Lad 3-4 cm i toppen af glasset være fri, og læg låg på glasset.
  9. Stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted i 4-7 dage.
  10. Åbn glasset hver dag for at frigive det tryk, fermenteringsprocessen danner.
  11. Stop fermenteringen, mens kimchien stadig bobler, inden lactobacillus-mælkesyren begynder at syrne blandingen.
  12. Smag på kimchien efter 4 dage eller før afhængigt af temperaturen.
  13. Smag på den indtil den 7. dag, hvor den bør være klar.
  14. Stil kimchien på køl, og nyd den

Tip

Hvis der ikke er nok lage i kålblandingen, kan du tilføje lidt ekstra salt og vand, men hvis du har masseret kålen længe nok, bør der også være den væske, der er brug for.

Se også: Opskrift på klassisk stuvet hvidkål

Kan du ikke få nok kål? Prøv også: Rødkålssalat med Tahindressing

Roedkaal med Tahindressing