Grønt
Grønt
Frisk og krydret hvidkåls-kimchi
Gå på opdagelse i hvidkålens alsidigheder, og prøv denne opskrift på en lækker Kimchi, du kan bruge i mange forskellige retter.
af Mikkel Karstad. Redigeret til web / FOTO: Anders Schønnemann
2.12.2020
Hvordan kan man bruge Kimchi?
Kimchi har en stor variation af anvendelsesmuligheder. Den kan bruges i supper for at give suppen et asiatisk præg, som tilbehør til ris og nudelretter, i en wokblanding eller i rispapirruller. Den kan også bruges i burgere eller sandwich, hvor man tænker, at der er behov for et frisk spark af krydderier.
Ideelt set skal kimchien trække fire til syv dage ved 18-20°. Ved varmere temperatur går det hurtigere, ved koldere temperatur langsommere.
PRØV OGSÅ: Fyldte HVidkåls-dolmere
OPSKRIFT PÅ HVIDKÅLS- KIMCHI
4 personer
Ingredienser
- 50 g hvidløg
- 50 g frisk ingefær
- 30 g stærk chilipulver
- 1 dl æblemost
- ¼ dl fiskesauce
- 1,5 kg hvidkål
- 200 g kinaradise
- 40 g salt
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
SÅDAN GØR DU:
- Pil hvidløg, skræl ingefær, og riv begge dele fint på et rivejern.
- Bland hvidløg, ingefær, chilipulver, æblemost og fiskesauce godt sammen i en skål.
- Fjern og kassér de yderste blade af hvidkålen, skær resten i grove tern, og læg dem i en skål.
- Skræl kinaradiser grundigt, skær toppen af, skær dem i helt tynde skiver, og læg dem ned til kålen.
- Massér salt og hvidløgsblandingen godt sammen med kål og kinaradiser i 5-10 minutter i en skål, til kålblandingen afgiver væske og falder lidt sammen.
- Læg kålblandingen i et patentglas sammen med den udvundne saft fra skålen, der nu udgør saltlagen.
- Pres det hele godt ned i glasset med hænderne, så kålblandingen er godt dækket af saltlagen.
- Lad 3-4 cm i toppen af glasset være fri, og læg låg på glasset.
- Stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted i 4-7 dage.
- Åbn glasset hver dag for at frigive det tryk, fermenteringsprocessen danner.
- Stop fermenteringen, mens kimchien stadig bobler, inden lactobacillus-mælkesyren begynder at syrne blandingen.
- Smag på kimchien efter 4 dage eller før afhængigt af temperaturen.
- Smag på den indtil den 7. dag, hvor den bør være klar.
- Stil kimchien på køl, og nyd den
Tip
Hvis der ikke er nok lage i kålblandingen, kan du tilføje lidt ekstra salt og vand, men hvis du har masseret kålen længe nok, bør der også være den væske, der er brug for.
Se også: Opskrift på klassisk stuvet hvidkål
Kan du ikke få nok kål? Prøv også: Rødkålssalat med Tahindressing