Grønt

Friske og sprøde salater

Til de mange sommeraftener er det vidunderligt med en god, sprød salat. Gør dine salater ekstra delikate med en hjemmelavet dressing eller en ny spændende råvare.
Af redaktionen / Foto: Lars Ranek, Betina Hastoft, Anders Schønnemann 22.04.2015

Servér en lækker salat som tilbehør til en god bøf, eller gør den til hovedret ved at lave en salat med fx skaldyr eller kylling. Det gode ved salater er, at de kan varieres i det uendelige, og kun fantasien sætter grænser. Du kan bruge helt let bladgrønt om sommeren eller gøre den mere fyldig med grovere grøntsager eller bagte rodfrugter. Tilsæt fyld i form at spændende kerner, linser eller bønner eller supplér med fisk, kød og æg for et mere proteinholdigt måltid. Og top den så med en lækker dressing!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere grønt: Små forårsruller med asparges

Tips til at opgradere din salat

  • Investér i en god olivenolie til at hælde over din salat - kvalitet smager så meget bedre!
  • Prøv forskellige lækre oliven og soltørrede tomater fra din etniske købmand.
  • Eksperimentér med at blande friske krydderurter i din salat, fx mynte, koriander og basilikum.
  • Lækre eddiker er ultramoderne, så prøv fx at blande en hindbæreddike i din salatdressing - eller én med grøn te og rabarber.
  • Go nuts! Nødder er fabelagtige i salater, tilsæt dem rå, eller tørrist dem kort på panden.
  • Opgradér din salat til være hovedret ved at gøre den fyldig med rug-, hvede- eller speltkerner.
  • Vegetar eller glad for grønt? Giv din salat en proteinkur med linser og bønner - der er mange forskellige at vælge imellem.
  • Tænk i alternative grøntsager i stedet for altid at gå agurk med tomater, peberfrugt og ja, agurk. Prøv bagte rodfrugter og græskar, nye salattyper og måske bær og frugt?
  • Opstil dogmeregler for dig selv, fx at du kun må bruge dansk grønt, at salatblade er bandlyst, eller at der skal være mindst fire farver i din salat. Så sikrer du god variation.
  • Bland din forårsinspirerede salat med røget makrel, rejer eller ørredrogn
  • Gør noget ud af pynten! Nogle blomster er spiselige og ser kønne ud på en salat.

Det søde punktum efter middagen: Jordbærkage

I galleriet nedenfor har vi samlet seks friske opskrifter på lækre salater, der alle er nemme at lave