Grønt

Små forårsruller med asparges

Sæt tænderne i en knasende forårsrulle med sprøde grøntsager! Her får du en opskrift på miniruller med forårets sprøde asparges.
Natascha Gracia 16.04.2015

Forårsrullen er en udbredt øst-asiatisk ret, som vi kender fra både Thailand, Kina, Vietnam og flere andre steder. Fælles er, at rullen består af en tynd dej rullet omkring et fyld, som kan variere i det uendelige og være med kød, grøntsager, fisk og andet. Fårsrullerne kan være friske, kogte eller stegte - ofte friturestegte. Denne version med friske, grønne asparges er blot stegt i olie, og derfor et ganske sundt måltid. Her serveres de som forret eller snack, men med en fyldig salat med fx nudler vil de fungere ganske fint som et hovedmåltid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Mere verdensmad: Italiensk madbrød

Små forårsruller med asparges

4 personer (som forret)

Det skal du bruge til små forårsruller med asparges:

  • 1 kyllingebrystfilet, 200 g
  • 200 g svampe, fx østershatte eller bøgehatte
  • 4-6 grønne asparges
  • 1 fed hvidløg
  • vegetabilsk olie til stegning
  • 2 spsk. sojasauce
  • 100 g bønne-spirer
  • 2 forårsløg
  • 16 forårsrulleplader
  • 1 æggehvide

Dip:

  • 2 dl sød chilisauce
  • sojasauce

Inspiration: Få mange flere opskrifter på asiatisk mad

Sådan laver du små forårsruller med asparges:

  1. Læg kyllingefilet i en lille gryde, og hæld vand over, til kødet er netop dækket. Kog i ca. 10-12 minutter, til kødet er netop gennemkogt.
  2. Rens svampene. Skyl aspargeserne, og knæk den nederste ende af. Snit svampe og asparges i fine strimler. Pil hvidløget, og hak det fint.
  3. Rist svampe, asparges og hvidløg i 1 spsk. olie på en pande, til det er let gyldent. Tilsæt sojasauce, og køl det af.
  4. Skyl og tør spirerne. Rens forårsløg, og snit dem fint. Pluk det kogte kyllingekød i strimler, og bland det med det øvrige fyld.
  5. Lav 1 rulle ad gangen: Læg 2 forårsrulleplader oven på hinanden, og pensl alle kanter med ægge-hvide. Læg en stribe fyld diagonalt i midten, så det peger mod 2 modstående hjørner. Fold 3 af hjørnerne hen over fyldet (som en konvolut), og rul sammen.
  6. Dybsteg rullerne i en lille gryde med olie i ca. 4 minutter, til de er gyldne, og læg dem på et stykke fedtsugende papir.
  7. Anret de varme ruller med lidt ekstra spirer og hakkede forårsløg. Servér med chilisauce og sojasauce.

Få nye opskrifter på lækker gæstemad og fristende lækkerier med et abonnement på Mad & Bolig