Grønt

Græskar

Verdens største bær
af Redaktionen Foto: Anders Schønnemann. 24.10.2012

Anvendelse: Græskar kan bruges i stort set al slags madlavning - både i det søde og det salte køkken: suppe, mos, salat, brød, til snacks, desserter og syltning.

Græskar har en meget fin, sødlig smag, som går rigtig godt i spænd med krydderurter som rosmarin, timian og salvie samt med krydderier med let anissmag: fennikelfrø, stjerneanis, dildfrø, grøn anis eller lakridsrod.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også at kombinere græskar med bagte rodfrugter eller i en kartoffelmos. Det giver en utrolig smuk farve og en dejlig fyldig og sødlig smag, som passer godt til efterårets sammenkogte retter.

Sæsonen for græskar varer fra sensommer til tidlig vinter.

Opbevaring: Opbevar græskar tørt og køligt ved ca. 12° og ikke direkte på gulvet. Opbevares de rigtigt, kan de holde sig i op til flere måneder.

De fleste forbinder græskar med fejringen af den amerikanske højtid Halloween, hvor man traditionenen tro, skærer sjove og uhyggelige lygter ud af dem.