Græskar
Anvendelse: Græskar kan bruges i stort set al slags madlavning - både i det søde og det salte køkken: suppe, mos, salat, brød, til snacks, desserter og syltning.
Græskar har en meget fin, sødlig smag, som går rigtig godt i spænd med krydderurter som rosmarin, timian og salvie samt med krydderier med let anissmag: fennikelfrø, stjerneanis, dildfrø, grøn anis eller lakridsrod.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også at kombinere græskar med bagte rodfrugter eller i en kartoffelmos. Det giver en utrolig smuk farve og en dejlig fyldig og sødlig smag, som passer godt til efterårets sammenkogte retter.
Sæsonen for græskar varer fra sensommer til tidlig vinter.
Opbevaring: Opbevar græskar tørt og køligt ved ca. 12° og ikke direkte på gulvet. Opbevares de rigtigt, kan de holde sig i op til flere måneder.
De fleste forbinder græskar med fejringen af den amerikanske højtid Halloween, hvor man traditionenen tro, skærer sjove og uhyggelige lygter ud af dem.
Prøv disse lækre opskrifter med græskar:
Græskarsuppe med stegt dansk blæksprutte og sødskærm