Grønt

Grillet fladbrøds-pizza med blåskimmelost og squash

Når du bruger fladbrød, går det ekstra hurtigt at lave pizza. Du kan købe brødet i supermarkedet eller hos grønthandleren.
af redaktionen 1.09.2017
Grillet fladbrøds-pizza med blåskimmelost og squash

Tip: Du kan også lave pizzaen på en kuglegrill. Det giver ekstra dejlig smag. Bag den under låg – og gerne på en godt opvarmet bagesten.

Opskrift på grillet fladbrøds-pizza med blåskimmelost og squash

Tid: 25 minutter – Opskrift til 2 personer

LÆS OGSÅ: Pizza, pomfritter og pandekager – på den sunde måde

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

INGREDIENSER

  • 1 fed hvidløg
  • ¼ dl olivenolie
  • 1 squash
  • 2 fladbrød
  • 100 g blå ost, fx gorgonzola
  • 1 bøffelmozzarella
  • salt
  • 2 håndfulde rucola

FREMGANGSMÅDE

1. Tænd ovnen på 250° (eller så varmt som overhovedet muligt). Hvis du har en bagesten, kan du med fordel bruge den. Husk, at den skal varmes godt op først.

2. Pil hvidløg, og pres det. Rør hvidløg med olivenolie. Skyl squash, og skær den i tynde skiver, evt. med et mandolinjern. Pensl 2 store fladbrød godt med hvidløgsolie, og top dem med squashskiverne.

3. Skær den blå ost i tynde skiver, og fordel den jævnt på pizzaen sammen med frisk mozzarella, der er revet i mindre stykker. Dryp med resten af olien, og krydr pizzaen med salt.

4. Bag fladbrødspizzaerne i 6-12 minutter, til bunden er sprød, og osten er smeltet og let gylden.

5. Skyl rucolaen grundigt, og lad den dryppe godt af.

6. Top den varme pizza med masser af frisk rucola, og servér straks, evt. med ekstra salat til.