Se også
Salat
Grønkålssalat med appelsin og valnødder
Grønkålssalat er rigtig sundt, og de krusede, grønne blade smager glimrende i salater. Her får du opskriften på en lækker grønkålssalat med appelsin og valnødder.
af Redaktionen.
28.10.2021
Foto: Betina Hastoft.
Lige nu er det sæson for grønkål, som bl.a. smager skønt i salater. Server denne skønne grønkålssalat til for eksempel glaseret skinke. Salat med grønkål er sund mad de fleste kan lide.
4 personer
Grønkålssalat
- 200 g grønkål
- 4 julesalater
- 1 hoved radicchio
- 2 appelsiner
- 1 granatæble
- 100 g valnødder
- 100 g abrikoser
Marinade
- 1 spsk. grov sennep
- 1 spsk. honning
- 2 spsk. hindbæreddike
- 6 spsk. valnøddeolie
- Havsalt og peber
Sådan laver du grønkålssalat
- Skyl grønkålen, og fjern stokken. Hak grønkålen fint.
- Skær stokken af julesalaten, og skil bladene fra hinanden. Læg bladene langs kanten på et stort fad som pynt, eller hak 2 af dem i salaten.
- Fjern de yderste blade af radicchioen, snit salaten groft, og bland den med grønkålen.
- Skær skallen af appelsinerne, så det hvide også skæres væk. Skær appelsinerne i tern, og bland dem i salaten.
- Skær granatæblet midt over. Bank kernerne ud. Sørg for, at der ikke kommer hinder med, de er meget bitre. Drys granatæblekernerne over salaten.
- Hak valnødderne og abrikoserne groft, og drys dem over salaten.
Marinade
- Rør grov sennep med honning og hindbæreddike.
- Tilsæt valnøddeolie, og rør blandingen sammen. Smag til med salt og peber. Hæld vinaigretten over salaten.