Grønt

Hovedsalat

Hovedsalat er bare én af mange forskellige salattyper. Læs en masse facts om hovedsalat her og få opskrifter med hovedsalat.
af Redaktionen 16.07.2012

Hovedsalat er en blød salattype og et fint alternativ til den sædvanlige iceberg-salat. Salat er supersundt, og hovedsalat er ligesom alle andre salattyper rig på A-, C- og K-vitaminer.

Opskrifter med hovedsalat

Spæd salat med sprød bresaola, gedeost, mynte og ærter

Grydestegt kylling med grøn salat

Grøn salat med mormordressing

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Brug salaten, hvor du ellers ville have brugt iceberg-salat, fx i en hjemmelavet burger, på smørrebrødet eller i en grøn salat.

Tilberedning
Fjern evt. brune og dårlige blade. Skyl salaten grundigt og brug fx en salatslynge til at "tørre" salaten med. Hovedsalat bruges oftest rå i salater, men kan også blancheres i 1-2 minutter.

Opbevaring
Hovedsalat kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, løst indpakket i et klæde.

Sæson
Maj-oktober