Grønt
Grønt
Hovedsalat
Hovedsalat er bare én af mange forskellige salattyper. Læs en masse facts om hovedsalat her og få opskrifter med hovedsalat.
af Redaktionen
16.07.2012
Hovedsalat er en blød salattype og et fint alternativ til den sædvanlige iceberg-salat. Salat er supersundt, og hovedsalat er ligesom alle andre salattyper rig på A-, C- og K-vitaminer.
Opskrifter med hovedsalatSpæd salat med sprød bresaola, gedeost, mynte og ærterGrydestegt kylling med grøn salat
Grøn salat med mormordressing
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Brug salaten, hvor du ellers ville have brugt iceberg-salat, fx i en hjemmelavet burger, på smørrebrødet eller i en grøn salat.
Tilberedning
Fjern evt. brune og dårlige blade. Skyl salaten grundigt og brug fx en salatslynge til at "tørre" salaten med. Hovedsalat bruges oftest rå i salater, men kan også blancheres i 1-2 minutter.
Opbevaring
Hovedsalat kan holde sig 2-3 dage i køleskabet, løst indpakket i et klæde.
Sæson
Maj-oktober