Grønt

Hyldeblomst i tre slags dej

Hyldeblomst dufter sødt og parfumeret, smager fantastisk, og kan også bruges i en snack.
af Carsten Kyster. Foto: Maria P. 27.05.2013

Tilbehør til 4-6 personer

Hyldeblomst snack - det skal du bruge

3-4 hyldeblomstskærme

Grunddej
1 tsk bagepulver
3 dl hvedemel
1 æg
2 dl mælk
2 tsk flormelis
1 knsp. salt

Desuden
½-1 spsk tandoori masala
1 spsk kakao
½-1 spsk karry
1 l olie til dybstegning

Hyldeblomst snack - sådan laver du den

Sigt bagepulveret i melet, og rør det godt sammen. Bland herefter med æg, mælk, sukker og salt til en lind dej. Denne grunddej deler du i tre skåle og tilsætter hhv. tandoori masala, kakao og karry. Rør alle tre deje godt sammen. Dyp derefter blomsterskærmene i de tre typer dej. Bank forsigtigt noget af dejen af på kanten af skålen, og steg så blomsterne i varm olie i ca. 3-4 min. indtil de er gyldne og sprøde. Læg de friterede skærme på fedtsugende papir, drys med lidt flagesalt, og server dem varme.

Få inspiration til madopskrifter, desserter, saft og smoothie med hyldeblomst i galleriet nedenfor.