Grønt
Grønt
Klassisk broccolisalat med dressing
Klassisk broccolisalat med den gode dressing og røget bacon er en favorit, når der skal laves hurtig aftensmad.
af Pia Friis Andreassen / Foto: Martin Tanggaard
29.08.2016
Den klassiske broccolisalat er supernem at lave og indeholder faktisk kun broccoli, bacon, rødløg og dressing. For at få den helt perfekt smag gælder det om at beholde broccoliens smukke farve og knasende konsistens. Det gør man ved kun at lade broccolien trække i ganske kort tid og ved at blande broccolisalaten sammen umiddelbart inden servering. Prøv også: Broccolisalat med spelt
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Nem opskrift på klassisk broccolisalat
2 pers., ca. 15 min.
Det skal du bruge til broccolisalat:- 1 broccoli
- 150 g røget bacon
- 1 stort hakket rødløg
- 1½ dl græsk yoghurt 2 %
- 1½ dl mayonnaise
- 3-4 spsk. appelsinsaft eller -juice
- Salt og peber
- Godt brød (Prøv fx koldhævet speltbrød - opskrift her!)
- Del broccolien i små buketter og skær stokken i små tern. Hæld kogende vand over og lad det trække i 1-2 min. Der skal være bid i broccolien. Hæld det hele op i et dørslag.
- Skær baconen i tern og steg disse sprøde og gyldne på en tør pande. Læg dem på fedtsugende papir.
- Rør dressingen sammen og vend den med broccoli, bacon og løg.