Grønt

Klassisk broccolisalat med dressing

Klassisk broccolisalat med den gode dressing og røget bacon er en favorit, når der skal laves hurtig aftensmad.
af Pia Friis Andreassen / Foto: Martin Tanggaard 29.08.2016
Klassisk opskrift på broccolisalat

Den klassiske broccolisalat er supernem at lave og indeholder faktisk kun broccoli, bacon, rødløg og dressing. For at få den helt perfekt smag gælder det om at beholde broccoliens smukke farve og knasende konsistens. Det gør man ved kun at lade broccolien trække i ganske kort tid og ved at blande broccolisalaten sammen umiddelbart inden servering. Prøv også: Broccolisalat med spelt

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nem opskrift på klassisk broccolisalat

2 pers., ca. 15 min.

Det skal du bruge til broccolisalat:
  • 1 broccoli
  • 150 g røget bacon
  • 1 stort hakket rødløg
  • 1½ dl græsk yoghurt 2 %
  • 1½ dl mayonnaise
  • 3-4 spsk. appelsinsaft eller -juice
  • Salt og peber
Sådan laver du broccolisalat
  1. Del broccolien i små buketter og skær stokken i små tern. Hæld kogende vand over og lad det trække i 1-2 min. Der skal være bid i broccolien. Hæld det hele op i et dørslag.
  2. Skær baconen i tern og steg disse sprøde og gyldne på en tør pande. Læg dem på fedtsugende papir.
  3. Rør dressingen sammen og vend den med broccoli, bacon og løg.
Laksetærte med broccoli