Grønt

Marinerede cipollini (små løg)

Lån opskrifterne til sommerfesten fra Famo-restauranterne som drives af Fabbio Mazzon og Morten Kaltoft.
af Henrik Kerrn-Jespersen / Foto: Jacob Termansen 22.08.2009

(4 personer)
250 g løg (små hvide italienske)
1 l vand
½ dl rødvinseddike
2-3 friske laurbærblade
1 knsp friskpresset hvidløg
jomfruolivenolie
salt og peber
evt. en smule hakket frisk chili el. knuste enebær

Få opskrifterne på 10 nemme og autentiske pastaretter

Skræl løgene og stil dem til side. Bring 1 liter vand i kog med 1 stor spsk salt og tilsæt ½ dl rødvins­eddike og lidt friske laurbærblade.
Kog løgene i ca. 2 min. Hæld vandet fra og kom løgene op i en skål. Smag dem til med olivenolie, lidt rødvinseddike, 1 friskpresset hvidløg, hakkede friske laurbærblade, salt og peber. Lad det trække før servering.
Tilsæt evt. chili eller enebær efter smag og behag.