Grønt

Nu er der kantareller!

Kantareller kan lige nu plukkes i de danske skove over hele landet. Steg dem sammen med hvidvin og fløde, og server dem på ristet brød eller lad dig inspirere af de lækre opskrifter vi bringer her i galleriet.
af Lone Gjørtsvang 3.08.2011

De steges hårdt på panden sammen med hvidvin og fløde og serveres til ristet brød eller pasta. Kantareller smager fantastisk, og lige nu stikker de deres gule hoveder frem i diverse skove og er store nok til spisebrug.

Vil du på kantareljagt, er det er bare med at komme af sted i en fart, for rygtet om gode lokaliteter spredes hurtigt, så du i stedet for at finde kantareller, konstant løber ind i andre kantareljægere.

Her finder du kantareller

De første kantareller dukker op i juni i bøgeskoven, men da svampen er ret langsomt voksende, er det først i juli, at man kan høste dem og bruge dem til madlavning. I år, hvor vi har haft en meget regnfuld juli, er kantarellerne vokset sig meget store.

Kantareller vokser i både løv- og nåleskov. I nåleskov som regel langs skovstier og i løvskov ofte på forblæste morbundsbakker blandt mos og blandt græsset Bølget Bunke.
Hold gerne øje med vejret, for de dukker op cirka fire uger efter, at der har været et ordentligt regnskyl.

Let genkendelig
Er du ikke den store svampekender er det en god idé at begynde med at samle kantareller, for der er ingen fare for at tage fejl. Kantarellen ligner nemlig ingen af de giftige svampe, du ellers kan finde i de danske skove.

Fakta

Kantarel er 5-10 cm høj med en 3-8 cm bred hat, der har kruset/bølget rand, når den er udvokset. Stokken er 2-6 cm høj og går jævnt over i ribber på hattens underside. Hele svampen er cremegul til æggegul. Den dufter svagt af abrikos og smagen er let bitter. Den bitre smag forsvinder ved tilberedning.

Almindelige kantareller kan bruges i de fleste svamperetter, men må ikke spises rå. De kan fryses både tilberedt og ikke tilberedt. De skal ikke optøs inden brug, men skal direkte på panden eller i gryden fra fryseren. Du kan også tørre kantareller til senere brug, men ofte bliver de noget seje i konsistensen efter udblødning.

Se her, hvordan du renser kantareller

Her i galleriet finder du forskellige opskrifter med kantareller:

Opskrifter med kantareller

Sponsoreret indhold