Grønt

OPSKRIFT | Salat med grillet æble og gedeostebrød

Her få du opskriften på en nem salat med få ingredienser - og samtidig utrolig smagfuld. Her får du opskriften på en salat med grillet æble og gedeostebrød.
af redaktionen 16.01.2017
Salat med grillet æble og gedeostebrød

Gedeost smager ekstra skønt efter en tur i ovnen. Foretrækker du en mildere ost, kan du bruge brie.

Salat med grillet æble og gedeostebrød

Antal personer: 4
Tid: 30 minutter
Ovntid: 8 minutter

INGREDIENSER:

  • 2 hjertesalater
  • 1 bakke blandede salater
  • olivenolie
  • salt og friskkværnet peber
  • 2 æbler
  • 1 rødløg
  • 45 g pinjekerner

Gedeostbrød:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  • 2 grove baguetter
  • 1 rulle frisk gedeost
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. flydende honning
  • 3 stilke timian

FREMGANGSMÅDE:

Skyl hjertesalaterne, og skær det nederste stykke af stokken. Skær salaterne i kvarter på langs. Skyl og tør salatskuddene, og vend dem sammen med hjertesalaterne. Dryp med 1 spsk. olie, og krydr med salt og peber. Skyl æblerne, og skær dem i både. Pensl æblebådene med lidt olie, og steg dem på en (grill)pande i 2 minutter på hver side. Pil rødløget, og skær det i smalle både. Rist pinjekernerne på en tør pande, til de er gyldne. Bland æbler, rødløg og pinjekerner med salaten, og anret salaten på 4 middagstallerkener.

Gedeostbrød:
Skær brødet i grove stykker, top med skiver af gedeost, og læg dem på en bageplade. Dryp brødet med olie og honning, og drys med timianblade. Rist brødet i en 180° varm ovn i ca. 8 minutter. Servér sammen med salaten.