Grønt

Opskrifter: Perlebygsalat med peberfrugt og grillet citron

Få denne lækre opskrift på en perlebygsalat, som passer perfekt til sensommerens grillmiddage
af Carsten Kyster, Camilla Zarah Lawes, Marie Melchior & redaktionen Foto: Columbus Leth og Betina Hastoft 15.08.2013

Sommertid er grilltid, og grillmad er gæstemad. Læg marineret kød og fisk på grillen sammen med sæsonens sprøde grøntsager, og server det med skønne salater og lækre tapenader. Nyd sensommeren med denne lækre salat, så vil din middag blive husket.

Perlebygsalat med peberfrugt & grillet citron

(4 personer. Tid: 45 minutter)

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du bruge:
Perlebyg er hele, polerede bygkerner, som giver salaten en god fylde. Fås i de fleste velassorterede supermarkeder (fx fra Urtekram eller Skærtoftmølle).
• 2 røde peberfrugter
• 4 dl perlebyg
• 2 spsk. olivenolie
• salt og friskkværnet peber
• 1 citron, usprøjtet
• salt
• ¼ bundt dild
• ½ bundt purløg

Sådan gør du:
Læg peberfrugterne på havegrillen. Vend dem jævnligt, til skindet er helt mørkt og brændt. Læg peberfrugterne i en gryde med låg, og lad dem køle af. Pil det sorte skind af peberfrugterne, fjern de inderste kerner og lameller, skær resten i strimler. Kog perlebyg efter pakkens anvisning. Hæld vandet fra, og læg den kogte perlebyg i en skål. Vend den med olivenolie, og krydr med salt og peber. Skær citronen i skiver, og drys dem med lidt salt. Grill citronskiverne på grillen i 2-3 minutter på hver side. Hak dild og purløg groft, og bland krydderurterne sammen med perlebyg, peberfrugtstrimler og grillet citron.

Tip!
I stedet for perlebyg kan du bruge perlespelt, perlerug eller hvedekerner