Salat

Pæresalat med gedeost

I madskribent Mai Knauers have vrimler det med saftige pærer, der skriger efter at blive brugt i køkkenet. Derfor har hun inviteret os på en sprød og sæsongod pæresalat. Snup hendes opskrift her!
af Mai Knauer 30.10.2015 Foto: Columbus Leth
pæresalat
4 personer

Det skal du bruge til pæresalat:

  • 4 faste pærer
  • 1 citron
  • 2-3 fennikelknolde
  • 300 g frisk spinat
  • 100 g valnødder
  • 100 g gedeost, gerne i en lille rulle

Dressing:

  • 2 spsk. kirsebæreddike
  • ½ dl olivenolie
  • 1 spsk. flydende honning
  • Salt
  • Friskkværnet peber

Tilbehør:

  • Groft brød

Efterårets saftige pærer står ofte i skyggen af alle de sprøde æbler, som sæsonen også byder på. Men pærens saftige og bløde frugtkød kan sit kram i både det søde og det salte køkken, og det skal da udnyttes, inden pæresæsonen snart er ovre. Få opskriften på en saftig pæresalat med gedeost her!

Sådan laver du pæresalat:

  1. Skræl og udkern pærerne. Skær dem i både, og læg dem i en skål. Pres lidt citronsaft ud over dem. Vask fennikelknoldene, og riv dem i papirtynde skiver på et juliennejern.
  2. Vask og tør spinaten. Anret spinat, fennikel, pærer og valnødder på et fad. Skær gedeost i fine skiver, og fordel den over salaten. Dressing: Rør kirsebæreddike, olivenolie, honning, salt og peber sammen, og fordel dressingen over salaten. Servér med groft brød til.