Grønt

Pakoras - indisk godbid med stor smag!

Alle der elsker indisk mad elsker pakoras, og hvis du endnu ikke har smagt den eksotiske kartoffelret, så kan du godt glæde dig!
af Trine Hahnemann / Foto: Columbus Leth 9.03.2016
Opskrift på indiske pakoras

Hvis du er godt træt af kogte eller ovnbagte kartofler, så er det vist på tide at prøve en indisk kartoffelret. Pakoras er skiver af bagekartofler, som er pakket ind i en dej af kikærtemel, koriander, chili og hvidløg og friteret. Læs også: Indisk biryani trin for trin

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på pakoras – friterede kartofler i kikærtemel

6 personer

Det skal du bruge til pakoras:

  • 2 tsk. hel korianderfrø
  • 2 spsk. chiliflager
  • 1 spsk. ajwainfrø (Ajwainfrø er et mellemøstligt krydderi, der minder om timian, men er skarpere og lidt bittert i smagen. Erstat evt. med timian.)
  • 2 tsk. spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 2 tsk. fint salt
  • 250 g kikærtemel (Find det fx her!)
  • 3 dl lunkent vand
  • 1 bundt frisk koriander
  • 4 store bagekartofler
  • 2 l vegetabilsk olie

Læs også: Opskrift på mango-lassi

Sådan laver du pakoras:

  1. Dej: Knus krydderierne i en morter. Pres hvidløgsfeddene, og bland dem i en skål med krydderierne og salt. Vend kikærtemel i, og rør vandet i lidt efter lidt. Pisk dernæst til der ikke er flere klumper. Hak korianderen, og rør i blandingen.
  2. Fyld: Skræl og skær bagekartofler i tynde skiver. Varm olien op i en sauterpande, dyp hver kartoffel i dejen, og kom straks i den varme olie. Steg 5 ad gangen, til de er mørkgyldne, det tager omkring 3-5 minutter. Tag dem op med en netske, og læg dem på et fad med køkkenrulle. Servér pakoras lune eller kolde.