Grønt

Rodfrugter med crumble

Bliv inspireret af det irske køkken og lav bagte rodfrugter med crumble
af Marie Melchior og Carsten kyster, Foto: Betina Hastoft og Columbus Leth 5.09.2013

Kartofler og rodfrugter er en god kilde til både smag og mæthed, især i de strenge tider, og dem har Irland haft et par stykker af. Derfor er der kommet mange retter ud af dem, som er blevet til klassikere. En af dem er bagte rodfrugter med crumble - det smager dejligt og mætter godt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskriften på bagte rodfrugter med crumble er til 4 personer

Rodfrugter med crumble - det skal du bruge:
200g kartofler
200g gulerødder
200g pastinak
200g selleri
1 spsk grov sennep
1 tsk honning ,
3 spsk olivenolie
2 kviste timian

Crumble - det skal du bruge:
125g hvedebrød
75g hasselnødder
4 spsk revet cheddar
4 spsk smør

Prøv også vores opskrift på tærte med rødbede, gedeost og jordskokkechips lige her

Rodfrugter - sådan gør du:
Skær dine rodfrugter i grove stykker, og fordel dem i en bradepande eller et ovnfast fad. Rør sennep og honning med olivenolie. Bland marinaden rundt med rodfrugterne, gerne med hænderne, så fordeler du den bedst. Hak timian, og bland i rodfrugterne. Bag rødderne ved 200° i 20-25 min.

Crumble - sådan gør du:
Blend brødet, til det er krummer. Rist hasselnødderne i ovnen i 6-8 min., afkøl dem, og gnid den yderste hinde af dem. Hak dem groft. Bland brødkrummer med hakkede nødder og revet ost. Fordel crumblen hen over de ovnbagte rodfrugter, og fordel smørret skåret i små terninger henover. Gratiner retten i 15-20 min.