Grønt

Salat af savoykål, nødder og æble

Salaten kan også fungere som en selvstændig frokostsalat eller som tilbehør til en anden kraftig kødret.
af Redaktionen 28.09.2012

4 personer

¼ savojkål
100 g valnødder el. hasselnødder
2 æbler
1 skalotteløg
½ dl koldpresset rapsolie
3 spsk æbleeddike
salt og friskkværnet peber
½ bundt persille

Snit savojkålen helt fint, og hæld den i en skål, skyl igennem i koldt vand, og lad kålen ligge i vandet. Rist nødderne let på en tør pande, så de bliver lidt gyldne og begynder at dufte. Tag nødderne af panden, og hak dem groft. Hæld vandet fra savojkålen, og lad den dryppe grundigt af. Skær æblerne i kvarter og herefter i helt fine skiver, pil skalotteløget, og skær det i helt tynde ringe.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Bland det hele sammen i en skål, og mariner med olie, eddike, salt og friskkværnet peber. Skyl persillen, og hak den groft. Hæld den i salaten, og vend det hele godt rundt.