Grønt

Salat med spidskål

Spidskål er en frisk og lækker spise, der kan serveres hele året rundt. Få opskriften på en lækker salat med spidskål her.
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann 9.01.2014

Salat med spidskål kan serveres hele året rundt og er både en sund og lækker ret at servere til frokost eller som forret med godt brød til. Opskriften herunder er med kylling, men du kan sagtens undlade kyllingen og lave en skøn vegetarret.

Prøv også opskriften: Nye kartofler med spidskål og dild

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på salat med spidskål:

Det skal du bruge til 4 personer:
1 spidskål
25 g smør
2 spsk koldpresset rapsolie
Fintrevet skal af ½ usprøjtet citron
Havsalt og friskkværnet peber
Lidt æbleeddike
Olivenolie
25 g hasselnødder
Lidt kørvel

Sprøde kyllingeskind:
10 kyllingeskind - Hos nogle slagtere kan du købe kyllingeskind i løs vægt, ellers træk skindet af kyllingebryst eller -lår, når du for eksempel skal lave en karryret med kylling, og gem skindet i fryseren
Groft havsalt

Sprøde brød:
¼ daggammelt brød
2-3 spsk olivenolie
Havsalt

Få flere opskrifter her: 10 med kål

Sådan gør du:
Tag de yderste blade af spidskålen, og kasser dem. Skær resten af kålen i store stykker, læg lidt til side til anretning, og læg dem i en gryde med lidt vand i bunden. Damp kålen under låg i 10-12 min., den skal være mør, men må ikke koge for længe, da den så kan blive lidt fesen i smagen. Hæld kålen og 1 dl af kogevandet i en blender, ogblend med smør, rapsolie og fintrevet citronskal. Blend til pureen er glat, og smag så til med salt og peber. Vend den rå kål med lidt æbleeddike og olivenolie, og hak hasselnødderne.

Sprøde kyllingeskind: Spred kyllingeskindene ud på et stykke bagepapir, og drys med havsalt. Steg dem i
ovnen ved 180° i 10-15 min., indtil de er helt sprøde og gyldne. Lad dem dryppe af på et stykke fedtsugende papir.

Prøv også: Asiatisk rejesalat med kål, ærter og ingefærdressing

Sprøde brød: Skær brødet ud i helt tynde skiver, og læg dem på et stykke bagepapir, dryp med olivenolie og salt. Bag brødene i ovnen i 5-8 min., indtil de er helt sprøde og gyldne, og tag dem ud.

Anretning: Anret den lune puré på et fad, og drys med hakkede hasselnødder, sprødt kyllingeskind, kørvel, marineret kål og de sprøde brød.

Prøv også opskriften: Juice af spidskål, melon og hyldeblomst