Selleri/citronbouillon med hvedekerner
4 personer
Trends: Minimal tilberedning, sundhed
½ knoldselleri med top
2 stængler bladselleri med blade
2 stængler bredbladet persille
1 citron
10 sorte peberkorn
1-2 tsk salt
8 dl vand
2 dl kogte hvedekerner
4 spsk soja
SE OGSÅ: Svampesymfoni med æbler og karse
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Rens og skræl sellerien. Tag 100 g selleri og skær i tynde skiver af ca. 1 x 4 cm på et mandolinjern eller med tyndskræller. Skær bladselleristænglerne i 4 cm lange stykker og derefter i tynde strimler som knoldsellerien. Pluk persillen i blade, og kog hvedekernerne efter anvisningen på pakken. Fordel selleri, persille og hvedekerner i 4 suppeskåle. Kom persillestængler, sellerirester, en citron skåret i skiver, peberkorn, salt og vand i en gryde, og bring det næsten i kog ved svag varme - må ikke koge! Stil de 4 skåle på bordet, og server selleri/citronbouillonen i en kande og sojasaucen til, så man selv kan hælde den over retten. På den måde bliver gæsterne aktiveret i tilberedningen, og man kan eksperimentere med smagene hver for sig og sat sammen. Du kan også lave retten med quinoa i stedet for hvedekerner, og så fordele den rå quinoa i tallerkenerne og hælde en brandvarm bouillon over. Så skruer du endnu mere op for trenden minimal tilberedning.
SE OGSÅ: Torsk marineret i tang i salatrulle
Tip! Prøv også at lave suppen med tang og fisk eller tigerrejer skåret i tynde skiver, så de bliver tilberedt af den varme bouillon.
Læs mere om madtrends 2013 i galleriet nedenfor