Grønt

Selleri/citronbouillon med hvedekerner

Både saft og skal fra citron er en genial smagssætter og så kan citronen også bruges til råmarinering af fisk, som er et eksempel på trenden minimal tilberedning.
af Carsten Kyster Foto: Columbus Leth 19.12.2012

4 personer

Trends: Minimal tilberedning, sundhed

½ knoldselleri med top
2 stængler bladselleri med blade
2 stængler bredbladet persille
1 citron
10 sorte peberkorn
1-2 tsk salt
8 dl vand
2 dl kogte hvedekerner
4 spsk soja

SE OGSÅ: Svampesymfoni med æbler og karse

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Rens og skræl sellerien. Tag 100 g selleri og skær i tynde skiver af ca. 1 x 4 cm på et mandolinjern eller med tyndskræller. Skær bladselleristænglerne i 4 cm lange stykker og derefter i tynde strimler som knoldsellerien. Pluk persillen i blade, og kog hvedekernerne efter anvisningen på pakken. Fordel selleri, persille og hvedekerner i 4 suppeskåle. Kom persillestængler, sellerirester, en citron skåret i skiver, peberkorn, salt og vand i en gryde, og bring det næsten i kog ved svag varme - må ikke koge! Stil de 4 skåle på bordet, og server selleri/citronbouillonen i en kande og sojasaucen til, så man selv kan hælde den over retten. På den måde bliver gæsterne aktiveret i tilberedningen, og man kan eksperimentere med smagene hver for sig og sat sammen. Du kan også lave retten med quinoa i stedet for hvedekerner, og så fordele den rå quinoa i tallerkenerne og hælde en brandvarm bouillon over. Så skruer du endnu mere op for trenden minimal tilberedning.

SE OGSÅ: Torsk marineret i tang i salatrulle

Tip! Prøv også at lave suppen med tang og fisk eller tigerrejer skåret i tynde skiver, så de bliver tilberedt af den varme bouillon.

Læs mere om madtrends 2013 i galleriet nedenfor