Sund kartoffelsuppe med porre ala Jamie Oliver
Der findes ikke noget bedre end en lækker og cremet kartoffelsuppe med porre, når vinden suser og vejret er koldt. Men normalt er den populære suppe også en værre kaloriebombe. Det er nemlig svært at gøre en kartoffelsuppe både sund og cremet, men så kom stjernekokken Jamie Oliver på banen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Fra syndig kartoffelsuppe til sund kartoffelsuppe
Den verdenskendte tv-kok har nemlig udgivet bogen "Superfood til hele familien", og den er spækket med gode populære retter i sunde udgaver. Hverdagsretter som alle elsker og laver igen og igen og igen, men som traditionelt er temmeligt usunde. Selv siger Jamie:
- Her handler det om at nyde den gode mad, der dagligt fylder dig med næringsstoffer, uanset om du spiser alene, sammen med familien eller dine venner".
En af de retter, der har fået en kærlig forvandling er kartoffelsuppen. Jamie Oliver har tryllet den gode kartoffelsuppe om til en sund kartoffelsuppe med porre uden af mistede den cremede konsistens. Og det er den opskrift, som vi har fået lov at dele med jer - så kan du også nyde din suppefavorit uden at gå på kompromis med smag eller sundhed.
Find også opskriften på lækkert brød til suppen her
Jamie Olivers opskrift på sund kartoffelsuppe med porre
Til 4 personer, Tid: 40 min.
Ingredienser:- 400 g porrer
- olivenolie
- 400 g kartofler
- 1,5 l grønsags- eller hønsebouillon
- 320 g grønkål
- ½ bundt frisk mynte (15 g)
- ½ bundt frisk bredbladet persille (15 g)
- 40 g parmesan
- 25 g hele mandler
- 1 spsk hvidvinseddike
- ekstra jomfruolivenolie
- 4 små skiver fuldkornsbrød (hver 35 g)
Prøv også: Jamie Olivers gode opskrift på tomatsuppe
Fremgangsmåde:
- Trim og skyl porrerne og skær dem i skiver. Kom dem i en stor gryde ved middel varme med 1 spsk olivenolie.
- Lad det stege 10 min. under omrøring, mens du skyller og skærer kartoflerne i tynde skiver (lad skrællen sidde på – den er fuld af næringsstoffer).
- Kom dem i gryden, tilsæt bouillon og lad det bulderkoge 15 min.
- Trim grønkålen og fjern grove stængler og ribber og kom den i gryden de sidste 5 min. – skub den godt ned og læg låg på.
- Hak i mellemtiden myntebladene fint med den øverste halvdel af persillebundtet på et stort skærebræt.
- Riv parmesanen fint over, tilsæt mandler, eddike og 1 spsk ekstra jomfruolivenolie og hak det hele fint sammen og vend rundt.
- Rist brødet og fordel urteblandingen på skiverne.
- Hæld forsigtigt suppen over i en blender – gør det gerne ad flere omgange. Læg låg på, placer et viskestykke over låget og kør suppen helt glat.
- Fordel suppen i skåle og server de ristede urtebrød