Grønt

Syltede grillede løg med sort peber og fennikelfrø

Syltede løg er lækkert tilbehør til stegt kød og fisk, men kan også hæve den sandwich eller salat et niveau eller to.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 12.03.2012

(til 2 sylteglas)

Til stegen og salaten

8 nye rødløg med top
8 nye skalotteløg
8 forårsløg
1 liter god æblemost
3 dl æbleeddike
5 kviste rosmarin
10 hele sorte peberkorn
10 hele fennikelfrø
½ dl olivenolie

Pil de yderste lag af rødløg og skalotteløg. Skær ca. 5 cm af toppen af rødløg og forårsløg, så de er friske og pæne. Flæk rødløg og skalotteløg i halve, og kom dem i en skål sammen med de hele forårsløg. Vend løgene med halvdelen af olivenolien og lidt salt. Grill løgene på en grill eller grillpande ved høj varme i 3-4 min., så de får et flot grillmønster. Kom æblemost, eddike, krydderier, resten af olivenolien og lidt salt i en gryde, og bring det hele i kog.

Læg de grillede løg i sylteglas, og hæld den varme lage direkte over. Luk glassene til, mens lagen er varm, så der dannes vakuum i glasset. Sæt glassene på køl eller på et koldt, mørkt sted, og lad løgene sylte i mindst et par dage.

Uåbnet kan løgene holde sig i op til et halvt år, åbnet kan de holde sig 15-20 dage på køl.

Se også andre opskrifter med løg:

Sprød tærte med salatløg, rosmarin og røgsalt
Bagte nye hvidløg med sprøde rugbrødsflager og vesterhavsostSalat af nye løg med syltede hybenroser, røget laks og krydderurter