Syltede grillede løg med sort peber og fennikelfrø
(til 2 sylteglas)
8 nye rødløg med top
8 nye skalotteløg
8 forårsløg
1 liter god æblemost
3 dl æbleeddike
5 kviste rosmarin
10 hele sorte peberkorn
10 hele fennikelfrø
½ dl olivenolie
Pil de yderste lag af rødløg og skalotteløg. Skær ca. 5 cm af toppen af rødløg og forårsløg, så de er friske og pæne. Flæk rødløg og skalotteløg i halve, og kom dem i en skål sammen med de hele forårsløg. Vend løgene med halvdelen af olivenolien og lidt salt. Grill løgene på en grill eller grillpande ved høj varme i 3-4 min., så de får et flot grillmønster. Kom æblemost, eddike, krydderier, resten af olivenolien og lidt salt i en gryde, og bring det hele i kog.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læg de grillede løg i sylteglas, og hæld den varme lage direkte over. Luk glassene til, mens lagen er varm, så der dannes vakuum i glasset. Sæt glassene på køl eller på et koldt, mørkt sted, og lad løgene sylte i mindst et par dage.
Uåbnet kan løgene holde sig i op til et halvt år, åbnet kan de holde sig 15-20 dage på køl.
Se også andre opskrifter med løg:
Sprød tærte med salatløg, rosmarin og røgsaltBagte nye hvidløg med sprøde rugbrødsflager og vesterhavsostSalat af nye løg med syltede hybenroser, røget laks og krydderurter