Grønt

Bagte nye hvidløg med sprøde rugbrødsflager og vesterhavsost

Løg findes i et utal af varianter, som er i sæson på forskellige tider af året. Fælles for alle nye løg er, at de er fyldt af saft, kraft og skønne aromaer.
af Mikkel Karstad, Foto: Lars Ranek 12.03.2012

(4 personer)

4-6 hele friske hvidløg (alt efter størrelse)
10 kviste frisk timian
3 spsk olivenolie
10 hele sorte peberkorn
2 spsk æbleeddike
1 spsk groft havsalt
50 g vesterhavsost eller anden fast ost af god kvalitet (høost, parmesan eller pecorino)

Sprøde rugbrødsflager:
16-20 skiver rugbrød, skåret helt tyndt
2 spsk olivenolie
havsalt

Læg de hele hvidløg op i et ildfast fad. Kom olie, eddike, timian, peberkorn og salt henover. Bag hvidløgene ved 150° i 45-50 min. til de er let gyldne på ydersiden og helt bløde og møre indeni. Tag hvidløgene ud af ovnen, og lad dem stå og køle af i 10 min. Server hvidløgene på et fad med store flager af ost og de lune sprøde rugbrødsflager til.

Spis retten som en lille forret eller som tapas, hvor man moser hvidløgene ud med en ske og smører dem på rugbrødsflagerne.

Sprøde rugbrødsflager: Læg brødskiverne på et stykke bagepapir, og dryp med olivenolie og lidt havsalt. Bag skiverne ved 170° i 10-12 min., til de er helt sprøde og let gyldne. Server dem lune.