Specier med valnødder og appelsin

Det skal du bruge: 
125 g flormelis
1 nip rent vaniljepulver
75 g valnøddekerner
300 g hvedemel
225 g smør
1 usprøjtet appelsin
50 g kakaonibs

Sådan laver du specier med valnødder og appelsin:

  1. Blend flormelis og vaniljepulver sammen med valnødder i en blender til en ensartet, grov masse. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt hurtigt dejen sammen.
  2. Form dejen til en lang pølse, ca. 6 cm i diameter. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time.


     

  3. Tænd ovnen på 180°. Skær tynde skiver af dejen, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne.
  4. Afkøl specierne på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende dåse.

TIP: Hasselnødder smager også skønt i denne opskrift, så holder du mere af dem, skifter du blot valnødderne ud.