Småkager & Cookies

Specier med valnødder og appelsin

De sprøde og søde specier, som får smag fra appelsin og knas fra valnødder, vil med garanti vække begejstring blandt alle småkageentusiaster. Få opskriften her!
af Cecilie Svensson 2.12.2021 Foto: Stine Christiansen.
Specier med valnødder og appelsin

  • 125 g flormelis
  • 1 nip rent vaniljepulver
  • 75 g valnøddekerner
  • 300 g hvedemel
  • 225 g smør
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 50 g kakaonibs

Sådan laver du specier med valnødder og appelsin:

  1. Blend flormelis og vaniljepulver sammen med valnødder i en blender til en ensartet, grov masse. Tilsæt de øvrige ingredienser, og ælt hurtigt dejen sammen.
  2. Form dejen til en lang pølse, ca. 6 cm i diameter. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i ca. 1 time.

 

  • Tænd ovnen på 180°. Skær tynde skiver af dejen, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen i 12-15 minutter, til de er let gyldne.
  • Afkøl specierne på en bagerist, og opbevar dem i en tætsluttende dåse.
  • TIP: Hasselnødder smager også skønt i denne opskrift, så holder du mere af dem, skifter du blot valnødderne ud.