Se også
Opskrifter
Sprød fiskefilet med selleri-remoulade
Fiskefileter er nemme at tilberede selv, så det efterlader dig med en god portion tid til rigtig at gøre noget ud af tilbehøret – og fx lave din egen remoulade helt fra bunden!
af Louisa Lorang.
3.10.2022
Foto: Rikke Westesen
Fiskefileten er en julefrokost-klassiker, og den skal være sprød! Men inden du steger den, kan du forberede en hjemmelavet selleri-remoulade. Når remouladen røres op fra bunden, bliver den mere fyldig og autentisk i smagen, hvilket både fiskefileten og du fortjener!
6 personer
Det skal du bruge
- 6 rødspættefileter
- 2 dl hvedemel
- 2 æg
- 3 dl rasp, gerne pankorasp
- Smør til stegning
- Smags-neutral olie til stegning
- Salt
Selleri-remoulade
- 100 g cremefraiche 38 %
- 2 spsk. mayonnaise
- 1 tsk. dijonsennep
- 2 spsk. kapers
- 100 g knoldselleri
- 1 håndfuld frisk estragon
- 1 spsk. citronsaft
- Salt og peber
Til servering
- 3 håndfulde blandet grøn salat
- 1 håndfuld frisk estragon
- 1 citron
- 6 skiver rugbrød
- Evt. smør
Sådan laver du fiskefilet med hjemmelavet remoulade
Selleri-remoulade
- Rør cremefraiche sammen med mayonnaise og sennep i en skål.
- Hak kapers groft, og rør dem i cremefraicheblandingen.
- Rens og skræl knoldselleri, og hak den fint.
- Skyl estragon, og hak den groft. Rør estragon og knoldselleri i cremefraicheblandingen, og smag den til med citronsaft, salt, peber, og evt. lidt mere sennep.
- Lad remouladen hvile i køleskabet indtil servering.
Fiskefileter
- Vend først rødspætterne i en dyb tallerken med hvedemel. Vend dem herefter i en skål med pisket æg, og vend dem til sidst i en dyb tallerken med rasp.
- Steg de panerede fiskefileter gyldne i smør og olie på en pande i 2-3 minutter på hver side. Krydr med salt.
Servering
- Skyl og tør salat. Skyl og pluk estragon. Skyl citronen, og skær den i både.
- Smør evt. rugbrødsskiverne med lidt smør, og top med fiskefileter, selleri-remoulade og frisk estragon. Servér straks med citronbåde til.
Prøv også:
1980'erne har ringet, men de vil ikke have deres stjerneskud tilbage, for de kan slet ikke genkende det i den! SPIS BEDRE serverer den nemlig i en eksklusive mundering med grønne asparges og hele pibetøjet som Find opskriften her: Stjerneskud.