Fisk og skaldyr

Stenbiderrogn med creme i løgskaller

Opskrift på en formidabel forret du skal prøve: Stenbiderrogn med creme i løgskaller
Mandag d. 2 marts 2020 (Først udgivet d. 8. marts 2013) - af Mikkel Karstad (redigeret af redaktionen) / Foto: Lars Ranek 8.03.2013
Opskrift: Stenbiderrogn med creme i løgskaller

Stenbiderrogn kan bruge på mange forskellige måder, og ikke kun på blinis. I denne ret får du stenbiderrogn på en helt ny måde, som du kan servere til dit middagsselskab. Stenbiderrogn med creme i løgskaller er en meget delikat og smagsfyldt ret som du kan imponere med overfor dine gæster.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Du finder opskriften herunder, og hvis du er til mere stenbiderrogn, så har var samlet nogle ekstra opskrifter nedenunder.

SE OGSÅ: De bedste opskrifter med stenbiderrogn

Stenbiderrogn med creme i løgskaller

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave stenbiderrogn med creme i løgskaller:

  • 200 g stenbiderrogn
  • 1 dl yoghurt naturel el. skyr
  • salt og peber •saft og fintrevet skal fra ½ usprøjtet citron
  • lidt sukker el. honning
  • 100 g kogte speltkerner
  • 15 g smør
  • lidt salt
  • 1 bakke karse

Løgskaller:

  • 2 løg
  • 2 skalotteløg
  • 10 g smør
  • salt

Sådan laver du stenbiderrogn med creme i løgskaller:

  1. Rør yoghurt med salt, peber, citronsaft og -skal, og juster smagen med en lille tsk sukker eller honning.
  2. Vend rognen forsigtigt i cremen, og lad den stå og trække smag lidt.
  3. Hæld de kogte speltkerner på en pande, tilsæt smør, og rist dem på mellemvarme, indtil de begynder at dufte nøddeagtigt og blive sprøde.
  4. Krydr med lidt salt, og tag kernerne af panden.

Løgskaller til at servere din stenbiderrogn i:

  1. Pil løgene, og læg dem i en lille gryde med vand så det lige dækker, tilsæt smør og salt, og bring gryden i kog.
  2. Kog løgene stille og roligt i ca. 45 min. indtil de er helt møre.
  3. Tag gryden af varmen, og lad løgene køle af i kogevandet.
  4. Skær løgene igennem, og del dem ud i de lag, løget er inddelt i.

Anretning af stenbiderrogn:

  1. Fordel løgskallerne på 4 tallerkener, og fyld rogncremen i.
  2. Drys med de sprødristede speltkerner og karse.

ER DU LIGESÅ STOR FAN AF STENBIDERROGN SOM VI ER? SÅ VIL DU HELT SIKKERT ELSKE DISSE OPKSKRIFTER:

Her får du hele 5 fantastiske opskrifter med rogn, hvor 2 af dem er med stenbiderrogn. Få opskrifterne her!