Fisk og skaldyr

Stenbiderrogn med kartoffelpuré, ramsløg og sprødt kyllingeskind

Forret med stenbiderrogn og lækker kartofflpuré, der vil imponere dine gæster. Få opskriften her!
Mandag d. 2. marts 2020 (Først udgivet d. 8. marts 2013) - af Mikkel Karstad (redigeret af redaktionen), Foto: Lars Ranek8.03.2013

Stenbiderrogn er "danskernes kaviar" og vi elsker at tilføje den lækre spise til vores retter. Stenbiderrogn bliver oftest set i mange forretter, hvorfor det ikke er anerledes i denne opskrift.

Her får du en lækker opskrift på stenbiderrogn med kartoffelpuré, ramsløg og sprøft kyllingeskind, der fungerer perfekt som forret til middagsselskabet.

Herunder får du opskriften på forretten dine gæster sent vil glemme!

SE OGSÅ: De bedste opskrifter med stenbiderrogn

Stenbiderrogn med kartoffelpuré, ramsløg og sprødt kyllingeskind

Antal: 4 personer

Det skal du bruge for at lave stenbiderrogn med kartoffelpuré

  • 200 g stenbiderrogn (renset vægt)
  • 4 stk. kyllingeskind (fra bryst eller lår)
  • 1 skalotteløg
  • 1 dl ramsløgpesto (se opskrift)

Ramsløgspesto:

  • 20 blade ramsløg
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 30 g frisk brød uden skorpe
  • 50 g hasselnødder
  • 2 dl koldpresset rapsolie
  • havsalt og friskkværnet peber
  • lidt rørsukker el. honning

Kartoffelkompot:

  • 500 g små/mellemstore kartofler
  • 2 spsk rapsolie
  • 25 g smør
  • rapsolie
  • ½ dl græsk yoghurt 2 %
  • 1 spsk grov sennep
  • revet skal og saft af ½ usprøjtet citron
  • havsalt og friskkværnet peber

Sådan laver du stenbiderrogn med kartoffelpuré, ramsløg og sprødt kyllingeskind:

  1. Læg kyllingeskind på et stykke bagepapir, og bag dem i ovnen ved 180° i 10-15 min. indtil de er helt sprøde og gyldne.
  2. Tag skindene ud af ovnen, og lad dem køle lidt af.

Ramsløgspesto:

  1. Skyl krydderurterne, og lad dem dryppe helt af, inden du plukker dem i grove stykker. Der må godt komme lidt stilke med.
  2. Hæld ramsløg, persille, brød, hasselnød og rapsolie i en blender, og blend til en grov dip.
  3. Smag til med salt, peber og sukker/honning.

Kartoffelkompot:

  1. Skyl og aftør kartoflerne, og læg dem i et fad med groft salt.
  2. Bag kartoflerne i ovnen ved 180° i ca. 35 min., til de er helt møre.
  3. Flæk kartoflerne, skrab den varme kartoffel ud med en ske, og mos den groft med en gaffel.
  4. Smag til med koldt smør, lidt rapsolie, yoghurt, sennep, citronskal og -saft, salt og peber.
  5. Anret stenbiderrognen med kartoffelkompot, sprødt kyllingeskind, tynde skiver af rå skalotteløg og ramsløgspesto.

VIL DU HAVE FLERE RETTER MED STENBIDERROGN? SÅ SE MED HER...

Prøv en ny forfriskende måde at servere stenbiderrogn - Prøv opskriften her!

Prøv denne opskrift på stenbiderrogn med salat af glaskål, agurk og meget mere. Få opskriften her!

Prøv denne forret, hvor blinis er skiftet ud med små røsti hapse i stedet. Man bliver næsten afhængig! Få opskriften her!

Sponsoreret indhold