Tilbehør

Fermenterede gulerødder og rødløg med ingefær

De sprøde gulerødder og løg smager skønt som tilbehør til ost. Du kan også hakke dem fint, blande dem i tzatziki og servere den som tilbehør til kød og fjerkræ.
af Camilla Zarah Lawes 9.02.2021 Foto: Stine Christiansen.
Opskrift på fermenterede gulerødder og rødløg

Fermenterede gulerødder og rødløg

  • 1 kg gulerødder – gerne forskellige farver
  • 2 rødløg
  • 5 cm ingefær
  • 1 dl æbleeddike
  • 1 l vand
  • 2 spsk. groft salt
  • 1 spsk. gule sennepskorn
  • Evt. atamon

Sådan fermenterer du gulrødder og rødløg:

  • Skyl og skræl gulerødderne, og del dem i kvarter på langs.

  • Pil og skær rødløgene i skiver.

  • Skyl ingefæren, og skær den i mindre stykker med skræl.

  • Fordel gulerødder, rødløg og ingefær i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon.

  • Hæld æbleeddike på.

  • Kog en lage af vand, salt og sennepskorn.

  • Når saltet er opløst, skal lagen afkøle helt i køleskab.

  • Hæld den derefter over grøntsagerne.

  • Luk låget, og stil glassene på køkkenbordet i 10 dage.

  • Stil derefter glassene i køleskabet, så fermenteringsprocessen stopper. Så kan du begynde at spise af gulerødderne og løgene.