Fermenterede gulerødder og rødløg med ingefær

Det skal du bruge: 
Fermenterede gulerødder og rødløg
1 kg gulerødder – gerne forskellige farver
2 rødløg
5 cm ingefær
1 dl æbleeddike
1 l vand
2 spsk. groft salt
1 spsk. gule sennepskorn
Evt. atamon

Sådan fermenterer du gulrødder og rødløg:

  • Skyl og skræl gulerødderne, og del dem i kvarter på langs.

  • Pil og skær rødløgene i skiver.

  • Skyl ingefæren, og skær den i mindre stykker med skræl.

  • Fordel gulerødder, rødløg og ingefær i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon.

  • Hæld æbleeddike på.

  • Kog en lage af vand, salt og sennepskorn.

  • Når saltet er opløst, skal lagen afkøle helt i køleskab.

  • Hæld den derefter over grøntsagerne.

  • Luk låget, og stil glassene på køkkenbordet i 10 dage.

  • Stil derefter glassene i køleskabet, så fermenteringsprocessen stopper. Så kan du begynde at spise af gulerødderne og løgene.