Se også
Tilbehør
Fermenterede gulerødder og rødløg med ingefær
De sprøde gulerødder og løg smager skønt som tilbehør til ost. Du kan også hakke dem fint, blande dem i tzatziki og servere den som tilbehør til kød og fjerkræ.
af Camilla Zarah Lawes
9.02.2021
Foto: Stine Christiansen.
Ingredienser
- 1 kg gulerødder – gerne forskellige farver
- 2 rødløg
- 5 cm ingefær
- 1 dl æbleeddike
- 1 l vand
- 2 spsk. groft salt
- 1 spsk. gule sennepskorn
- Evt. atamon
Fermenterede gulrødder og rødløg
-
Skyl og skræl gulerødderne, og del dem i kvarter på langs.
-
Pil og skær rødløgene i skiver.
-
Skyl ingefæren, og skær den i mindre stykker med skræl.
-
Fordel gulerødder, rødløg og ingefær i rene, skoldede sylteglas, der evt. er skyllet med Atamon. Hæld æbleeddike på.
-
Kog en lage af vand, salt og sennepskorn. Når saltet er opløst, skal lagen afkøle helt i køleskab. Hæld den derefter over grøntsagerne.
-
Luk låget, og stil glassene på køkkenbordet i 10 dage. Stil derefter glassene i køleskabet, så fermenteringsprocessen stopper. Så kan du begynde at spise af gulerødderne og løgene.