Tilbehør
Tilbehør
Kokoscreme, banan og blåbær på surdejsbrød
Denne kombination af kokos, banan og blåbær er den ultimative smagsforkælelse i form af en vegetarisk håndmad, som du kan kreere til brunch eller som et dejligt mellemåltid.
af Asta Just Schack
15.05.2019
Denne håndmad er lavet med de dejligste frugter, bær og smurt med en skøn kokoscreme. Server den til brunch i haven, eller nyd den som et grønt mellemmåltid. Det er smagen af sommer på brød!
Læs også: Groft landbrød med kerner
Det skal du bruge:
(1 pers.)
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 2 skiver surdejsbrød
- ½ dåse fuldfed kokosmælk (den fede del, der ligger i toppen)
- ½ blomme
- ½ banan
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld granola
TIP: Gå efter de modne bananer, gerne dem med brune pletter. Jo modnere bananen er, jo højere sukkerindhold har den, men stort set al stivelsen forsvinder.
Sådan gør du:
- Sæt dåsen med kokosmælk på køl dagen før, så den fede creme lægger sig adskilt i toppen.
- Åben dåsen og tag med en ske det cremede lag og smør det på brødet.
- Skær blomme og banan ud i skiver og læg på brødet. Kom til sidst blåbærrene på og drys granolaen udover.
Opskriften er fra bogen Plantemadder, som handler om plantebaseret pålæg og de uendelige lækre smagfulde kombinationer. Om hvordan du kan skifte den klassiske leverpostej eller spegepølse ud med planter og skabe liv, farve og smag i en grad, som du aldrig havde drømt om. Spis, smag og nyd - og hent masser af inspiration i bogen til det grønne pålæg.