Tilbehør

Søde kartoffelfritter med bønner, tomater og feta

Efterårets grove grøntsager er både fuld af farve og smag, og så mætter de skønt. Her er søde kartofler tryllet om til skønt tilbehør med bønner, tomater og fetaost.
af Sanna Kekäläinen 13.09.2021 Foto: Kirsi-Marja Savola
Søde kartoffelfritter med grønt og dip
4 personer

Søde kartoffelfritter med bønner, tomater, feta og dip

  • 3 søde kartofler
  • 3 spsk. olie
  • Salt og peber
  • 1 dl hvide bønner (butterbeans) fra dåse
  • 100 g feta
  • 1 glas soltørrede tomater
  • 2 kviste frisk oregano
  • 1 dl aioli

Sådan gør du:

  • Tænd ovnen på 225°.

  • Skyl de søde kartofler, og skær dem i tynde stave.

  • Fordel dem på en bageplade med bagepapir, og vend dem med olie, salt og peber.

  • Bag dem i ovnen i 20-30 minutter, til de er møre og sprøde.

  • Anret dem på et fad, og top med drænede bønner, feta, soltørrede tomater og oregano.

  • Servér aioli til som dip