Forkæl dine gæster med fransk bistromad i bedste stil, og forfør dem med et sansebombardement af gode smagsindtryk. Rødfiskens kød er fast, og smagen minder om krabbe, men hvis tanken om dette gør dig en smule fiskeforskrækket, kan du sagtens benytte dig af en mere smagsneutral fisk såsom torsk.
Prøv også: Langtidsstegt culotte med rodfrugter og stegte kartofler
Det skal du bruge til rødfisk:
Antal: 6 personer.
Bagt rødfisk:
- 1 rødfisk på ca. 1,8-2 kg eller 6 rødfiskefileter
- 6 laurbærblade
- 1 usprøjtet citron
- 6 spsk. olivenolie
- Havsalt og friskkværnet peber
Ovnbagte rodfrugter:
- 300 g pastinak
- 300 g knoldselleri
- 300 g jordskokker
- 1 spsk. fennikelfrø
- Ca. 3 spsk. olivenolie
- 1 spsk. havsalt
FÅ MERE INSPIRATION TIL HVERDAGSMADEN MED ISABELLAS!
Aioli:
- 2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
- 1 knivspids salt
- 1 tsk. dijonsennep
- 1½ dl vindruekerneolie
- 1 fed hvidløg
Dampede haricots verts:
- 300 g haricots verts (grønne bønner)
- 1 lille bundt purløg
Inspiration: Lækre småretter med fisk og skaldyr
Sådan laver du rødfisk:
I galleriet nedenfor finder du fremgangsmåden og en udførlig trin for trin-guide til, hvordan du selv laver rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts:
Rødfisk med rodfrugter, aioli og haricots verts


Tænd ovnen på 180°. Læg rødfiskefileter på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 180°. Læg rødfiskefileter på en bageplade beklædt med bagepapir.


Læg 1 laurbærblad på hver filet. Skær citronen i skiver. Læg et par citronskiver på hver filet. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i 20 minutter. Anret den på et fad, og servér.
Læg 1 laurbærblad på hver filet. Skær citronen i skiver. Læg et par citronskiver på hver filet. Dryp med olivenolie, og krydr med salt og peber. Bag fisken i ovnen i 20 minutter. Anret den på et fad, og servér.


Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Tænd ovnen på 200°. Skræl rodfrugterne, og skær dem i stave. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.


Kom fennikelfrø i en morter, og knus dem. Dryp rodfrugterne med olivenolie, knuste fennikelfrø og havsalt. Vend det hele godt sammen på pladen, så rodfrugterne er dækket med olie, fennikelfrø og salt....
Kom fennikelfrø i en morter, og knus dem. Dryp rodfrugterne med olivenolie, knuste fennikelfrø og havsalt. Vend det hele godt sammen på pladen, så rodfrugterne er dækket med olie, fennikelfrø og salt. Bag rodfrugterne, til de er møre og sprøde i ca. 30-35 minutter.


Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt. Tilsæt sennep, og pisk igen. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker....
Pisk æggeblommerne hvide og seje med salt. Tilsæt sennep, og pisk igen. Tilsæt olien lidt ad gangen i en meget tynd stråle, mens du pisker. For meget olie på en gang vil få mayonnaisen til at skille. Bliv ved med at piske, til du har brugt al olien, og det er blevet til mayonnaise. Pres hvidløgsfeddet, og pisk det i mayonnaisen.


Nip bønnerne, og damp dem 4-5 minutter i kogende vand. Dyp purløgene i det kogende vand. Hæld vandet fra, og hold bønnerne varme....
Nip bønnerne, og damp dem 4-5 minutter i kogende vand. Dyp purløgene i det kogende vand. Hæld vandet fra, og hold bønnerne varme. Lav små buketter af bønner, og vikl purløg omkring som snor lige inden servering.
Tip: Kan du ikke få friske grønne bønner, kan du bruge frosne. Synes du, at de er for vandede, kan du riste dem i ovnen.