Tilbehør
Tilbehør
Solbærmarmelade - nem opskrift
En lækker marmelade, der er perfekt som fyld mellem to kiks eller på en lækker, hjemmebagt skrive franskbrød. Få den nemme opskrift her!
af Anita Banner og Susie Helsing Nielsen
29.05.2020
Opskrifter: Marie Melchior og Helle Brønnum Carlsen. Foto: Niels Jensen, Colourbox, Betina Hastoft og Wichmann+bendtsen photography
6 personer
Det skal du bruge
- 1 kg solbær
- 2 dl vand
- 700 g sukker
Prøv også: Den lækreste solbærsaft med lime
Sådan LAver du solbærmarmelade:
- Hæld solbær og vand i en stor gryde, og bring det langsomt i kog under låg.
- Skru ned til svag varme, og lad solbærrene småkoge i 10 minutter.
- Tag låget af gryden, og rør sukkeret i. Kog videre ved middel varme i 15-20 minutter uden låg.
- Sluk for varmen, og lad marmeladen køle af. Hæld den derefter på rengjorte glas.
Flere lækre opskrifter med solbær: Solbærcheesecake på kiksebund
TIP: Marmeladen kan holde sig et par uger i køleskabet. Hvis du vil gemme den længere, bør du tilsætte konserveringsmiddel. Den smager også godt rørt op med flødeskum i lagkage.