Se også
Tilbehør
Tomatmarmelade til det søde og det salte køkken
Har du prøvet tomatmarmelade? Selvom tomater normalt hører til i det salte køkken, smager marmeladen her skønt på pandekager, havregrød eller et stykke nybagt brød.
af Louisa Lorang.
13.09.2022
Foto: Rikke Westesen.
Ingredienser
- 1 kg tomater
- 5 stilke frisk timian
- 550 g sukker
- ¾ dl citronsaft
Sådan laver du tomatmarmelade
- Skyl tomaterne, og skær dem i kvarte. Fjern kernerne, og kassér dem. Du skal have ca. 650 g tomatkød.
- Skyl og pluk timian. Hak tomaterne groft, og fordel tomater og timian i en gryde sammen med sukker og citronsaft.
- Lad tomatblandingen koge i 50-60 minutter, til den har en temperatur på omkring 106°.
- Fordel marmeladen på skoldede sylteglas, og lad dem hvile på køl indtil servering.
TIP: Der er ikke brugt tilsætning eller konservering i marmeladen, men sukkerindholdet er højt, så holdbarheden er lang! Husk, at når glasset er åbnet, er holdbarheden kortere.