Tips og tricks

Køkkentips: Spar tid i køkkenet

af Iben Rouw 7.02.2014
Foto: Jakob Helbig
Det er sjovt at lave mad, men i en travl hverdag kan det knibe med tiden. Her får du 6 tips til, hvordan du kan spare tid på indkøb, planlægning og madlavning.

Elsker du at lave mad, at finde spændende opskrifter og bage dit eget brød? Det er en fryd at sætte god mad på bordet hver dag, men det er ikke altid, at tiden tillader det. Derfor har vi samlet 6 tips til, hvordan du kan spare tid i køkkenet.

Læs også: 5 steder du har glemt at gøre rent

1. Lav en madplan
Det behøver ikke at tage mere end 10 minutter at lave en madplan, og når du først har lagt en madplan, bliver det nemmere at købe effektivt ind. Gem dine planer - så kan de nemt bruges igen og igen.

2. Saml lækre opskrifter
Klip opskrifter ud fra blade og kopier fra kogebøger, så du altid har en opskrift lige ved hånden, når du savner inspiration til hverdagens madlavning og dine ugeplaner.

3. Skriv en indkøbsliste
Lav en indkøbsliste før du handler, og væn dig til at skrive varerne op i kategorier (for eksempel "mejeriprodukter", "kød", "frugt og grønt", "konserves" og så videre), så du slipper for at løbe frem og tilbage mellem hylderne.

Læs også: Lav dine egne vaser

4. Hold orden i køkkenet
Ryd op løbende, mens du tilbereder maden. Så undgår du at skulle arbejde dig igennem en større stabel af skåle, gryder og pander, når måltidet er spist.

5. Lav store portioner
Lav ekstra store portioner, når du laver mad, så du har mad nok til to dage. Lasagne, sammenkogte gryderetter og grøntsagstærte egner sig godt til at spise i to dage. Lad også kogte kartofler og kød indgå i en dejlig biksemad den efterfølgende dag.

Læs også: Sådan holder du sofaen ren

6. Køb dig til tilbehør
Køb tilbehør, som løfter hverdagens måltider et niveau højere op, men som kræver god tid, hvis man vil lave det selv - for eksempel en god pesto, chutney, salsa eller andre delikatesser, som fås på glas.