Moden avocado på tallerken
Tips og tricks

Sådan tjekker du, om din avocado er moden

af Freja Bang Lyngbo. Foto: Columbus Leth 28.07.2023
En umoden avocado er ikke meget værd, og det er ikke altid lige til at se, hvordan den cremede grøntsag har det under sin skal!

Det er ikke altid nemt at finde en avocado, der hverken er for rå eller moden. Du kan ikke vurdere modenheden ud fra skallens farve - den afhænger nemlig af sorten - og trykker du for hårdt, får grøntsagen brune pletter. Heldigvis kender vi et par tricks, du kan bruge, næste gang du står i supermarkedet og leder efter den helt perfekte avocado!

3 måder at tjekke, om din avocado er moden på

Prøv dig frem med en af disse metoder, næste gang du skal finde den perfekte, modne avocado.

1. Giv avocadoen et let tryk

Når du skal tjekke, om en avocado er moden, må du endelig ikke trykke for hårdt på den. Så får den nemlig de brune pletter, som vi gerne vil undgå. Giv den i stedet et let tryk med tommelfingeren placeret på bunden og langefingeren placeret på den øverste top. Avocadoen skal give lidt efter, men den må ikke være for blød.

2. Fjern stilken

Et andet trick er at fjerne avocadoens stilt og tjekke kødets farve. Hvis kødet er brunligt, er avocadoen overmoden. Er det grønt, er den umoden, og er det gulligt, er den perfekt moden.

3. Tjek stilkens farve

Du kan også tjekke pletten, som sidder, når du fjerner stilken. Er den grøn, er avocadoen perfekt moden, og er pletten brun, er den overmoden.

Sådan får du din avocado til at modne hurtigere

Du kan fremme modningsprocessen af dine avocadoer ved at lægge dem i frugtskålen sammen med æbler og bananer. De udskiller stoffet ethylen, ligesom tomater gør det. Du kan også modne avocadoer i ovnen eller mikroovnen. Se her, hvordan du gør!