Gode idéer og tips til børnenes madpakker
Tips og tricks

Tips, idéer og opskrifter til børnenes madpakker

af redaktionen 22.04.2020
Foto: Shutterstock og Aller Media.
Er børnene trætte af, at madpakken indeholder det samme igen og igen, og mangler du inspiration til, hvordan du kan gøre den daglige madpakke lidt mere spændende? Læs med her, hvor vi giver dig tips og idéer til gode opskrifter, der passer ned i madkassen

Synes du også, det kan være svært at finde på nye lækre ting til børnenes madpakke, og ender de ofte med at få det samme med dag efter dag?

Vi har samlet nogle af vores bedste tips og opskrifter, så børnenes madpakke kan blive piftet lidt op.

Nemt rugbrød med solsikkekerner

Rugbrødsmadder holder børnene mætte i lang tid. Her får du vores opskrift på groft rugbrød med solsikkekerner, så du nemt selv kan bage det sunde og nærings rige rugbrød. Find opskriften her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

TIP Sørg for masser af grønt. Det kan være cherrytomater, ærter i bælg, skoleagurker, peberfrugt og gulerodsstave og så videre.

Sunde fuldkornspitabrød

Pitabrød er ikke bare lækre, men også sunde – specielt når du bager dem med fuldkorn. Og så er de geniale til madpakken. Der uendelige muligheder for, hvilket fyld du kan komme i, så vælg dit barns favorit-indhold. Husk dog at holde igen med dressingen, så pitabrødet ikke bliver helt snasket. Her får du opskriften på hjemmebagte fuldkornspitabrød.

TIP Prøv at fylde drikkedunken med flotte farver som for eksempel agurkestrimler, citronskiver, mynte eller friske bær.

Nemme pestosnegle

Pestosneglene er ikke kun lækker på middagsbordet. De kan også sagtens passe ned i en madpakke. Og hvis dit barn ikke kan lide pesto, så kan du alternativt lave en tomatsauce og bruge den som fyld, så det bliver til en pizzasnegl i stedet. Få opskriften her.

Minifrikadeller

Giv dit barn et par minifrikadeller med i madpakken. De smager lækkert og er dejlig nemme at spise. Få vores lækre frikadelle-opskrift her.

TIP Læg en seddel med en kærlig hilsen eller en lille tegning i dit barns madkasse.

Madmuffins med ærter, bacon og ost

Kan man spise muffins til frokost? Ja da! Lav en god portion madmuffins med ærter, bacon og parmesan, og så har du en hurtig hapser madpakken. Få opskriften her.

TIP Vælg dit barns favorit-grøntsager og skær det i mundrette hapsere eller stave. Det er perfekt til madpakken.

Minipizzaer med serano

Disse lækre minipizzaer er gode til madpakken. De kan også fryses. Og fyldet - det kan varieres, som børnene bedst kan lide det. Få opskriften her.

TIP Du kan bruge et pitabrød som pizzabund i stedet for at lave pizzabunden selv.

Grahamsboller med solsikkekerner

En lækker bolle er god til madpakken. Disse kernesunde boller er bagt med grahamsmel og solsikkekerner, som gør dem grove og ekstra gode. Fyld dem med det pålæg dit barn bedst kan lide og fyld også gerne noget grønt i. Få opskriften på grahamsboller lige her.

Den søde prik over i’et

Færdigkøbte mysli- eller energibarer kan være de rene sukkerbomber. Hvis du i stedet laver dem selv, får du velsmagende, konfektagtige barer, som er spækket med nyttige fedtstoffer.

Her får du opskriften på myslibar med æble og blåbær

Og her er opskriften på energibar med nødder, dadler og kokos

8 gode råd når du skal købe madkasse

  1. Brug en madkasse i en størrelse, der hverken er for stor eller for lille til den mængde mad, dit barn spiser.
  2. Giv barnet en mini-madkasse med til formiddags- og eftermiddagsmad, så det er adskilt fra frokosten.
  3. Overvej om madkassen skal være opdelt i rum. Det gør det mere oplagt at finde på forskellige ting til hvert rum – på den måde bliver madpakken mere varieret.
  4. Til de mindste børn er en lav madpakke god. De har sjældent store sandwich eller lignende med, da de kan have svært ved at håndtere den slags.
  5. Til de større børn kan en høj madkasse til gengæld være en fordel, så der er plads til lækre sandwich.
  6. Tjek at madkassen er let at åbne og lukke for barnet, inden du køber den.
  7. Sørg også for at låget sidder godt fast, så maden ikke ender i tasken i stedet for maven.
  8. Foretrækker du en madkasse af metal, så vælg en af stål eller en der er emaljeret indeni. De andre vil hurtigt få rust af vask og fugt fra maden.

Kilde: Bogen Sunde madpakker af Kaja Nymand

Find meget mere inspiration til madpakken og skønne opskrifter på www.spisbedre.dk