Fisk og skaldyr

Tom Yam Goong

Der kan både skrues op og ned for styrken med det antal chili, man tilsætter den klassiske thai-suppe Tom Yam Goong.
af Marie Melchior, Foto: Betina Hastoft 29.10.2008

(4 personer)

25 store pillede rejer
11/2 dl vand
2 skalotteløg
2 stilke citrongræs
1 spsk. frisk galangarod (evt. ingefær)
1 spsk. fishsauce
2 spsk. limesaft
6 kaffir limeblade
2 røde chilier
2 forårsløg
1 bdt. koriander

Hæld vandet i en gryde. Hak skalotteløg, citrongræs, galanga (eller ingefær) og tilsæt det sammen med fishsauce og kog 4-5 minutter. Tilsæt rejerne og kog yderligere et minut før limesaft og kaffir limeblade tilsættes. Snit chili og forårsløg fint og rør det i suppen. Pluk korianderblade i mindre stykker og fordel dem i 4 små skåle. Hæld suppen over og server rygende varm.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kaffir limeblade

Kaffir limeblade er østens laurbær. Tykke grønne blade med parfumeret smag af lime. De holder sig evigt i fryseren, og bladene giver en fantastisk smag til supper og karryretter. Find dem frosne hos velassorterede grønthandlere.