Funkis-lejlighed med grafiske detaljer
Lejlighed

Boliggalleri: Grafisk funkis-lejlighed

af Glotti Press / Foto: Andreas Mikkel 19.02.2018
Rikke Albrechtsen bor på Frederiksberg og har indrettet sig med støvede farver og grafiske detaljer. Tilsammen giver det en lys og enkel bolig med nordisk lethed.

Godt gemt i en lomme på det mondæne Frederiksberg ligger en funkislejlighed på kanten mellem et frodigt grønt område og det pulserende byliv. Her bor Rikke Albrechtsen sammen med sine børn Carl og Freya.

Det er ikke så længe siden, at Rikke Albrechtsen byttede hus med have ud med lejligheden, der godt nok har udsigt til både park og kirke, men som ligger inde midt i byen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Jeg skulle lige vænne mig til, at jeg måtte undvære de høje bede med krydderurter i haven. Men det at flytte fra hus til lejlighed i byen er også en spændende start på noget helt nyt, der ikke bare er praktiske ting som indkøb tæt på og trafikforbindelser.

Frem for alt er det den heftige puls, der indikerer byens hjerte, og den befriende fornemmelse af ikke at skulle klippe hækken selv, siger hun, der selv har stået for at sætte lejligheden i stand og efterfølgende at indrette den.

Grafiske detaljer

Til daglig driver Rikke Albrechtsen sammen med sin partner, Mette Højrup, grafiker-virksomheden Mellemrum, og det afspejler lejligheden.

Den er stramt indrettet med få, enkle møbler, grafisk tapet med striber i børneværelset og et køkken holdt helt i gråt både på vægge, gulv, døre, karme og interiør. Den grå farve går igen i soveværelset og på sofaen, og Rikke Albrechtsen har blødt stilen op med lyserøde farveklatter og masser af blomsterbuketter og grønne planter.

Lyset er flyttet med

Selvom et hus med have måtte vige pladsen for mere urbane forhold, er der ikke skåret ned på dagslys. Rikke Albrechtsen er særligt glad for lysindfaldet i stuen.

– I vores tidligere hus havde vi en stor stue og køkken på 100 m². Nu er jeg nede på næsten en tredjedel, 35 m², ren stue, og der er mindst lige så meget lys her, siger Rikke Albrechtsen om familiens favoritrum.

De færre kvadratmeter har udfordret Rikke Albrechtsen. Det har hun løst ved at stille møblerne med god luft imellem sig og en central placering i hvert rum og sat et stykke fra væggene.

– Der er ikke alverdens muligheder for at ændre på de helt store ting i lejligheden, siger Rikke Albrechtsen, der har et fast billede af, hvordan tingene skal stå i et hjem.

– Alle andre end jeg selv ville sige, at jeg alt for ofte laver om derhjemme. Men det er faktisk ikke så nemt her, da tingene kun passer i deres faste og bestemte former, så her er det mere lamper og andet småt, der af og til får nye placeringer, fortæller hun.

SE OGSÅ: Klassisk villa med støvede farver

Litografier fra forældrene

For Rikke Albrechtsen er soveværelset dér, hvor hun har brug for ro. Det er vigtigt for hende ikke at have for mange elementer, men rummet skal stadig være praktisk med opbevaringsplads.

Den store puf har hun sat ind for at skabe hygge, men hun bruger den også til at lægge tøj på.

Indretning kan give en fornemmelse af, at alt i hjemmet er nyt og købt inden for de seneste år, men sådan er det langtfra, forklarer Rikke Albrechtsen.

– AJ-stolene er for eksempel helt tilbage fra 1996. Sofaen er 10 år gammel, og mange af mine litografier er gaver fra mine forældre, da jeg flyttede hjemmefra som 18-årig, siger hun.

SE OGSÅ: Nybygget funkishjem med grønne linjer

Boliggalleri: Funkis-lejlighed med grafiske detaljer